"Tıp Fakültesi eski Devlet Hastanesi olmalıdır"

"Tıp Fakültesi eski Devlet Hastanesi olmalıdır"

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Ordu Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin, Tıp Fakültesi'nin yer tartışmalarına katıldı

  Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Ordu Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin, Tıp Fakültesi'nin yer tartışmalarına katıldı.
    Halit Tomakin yaptığı açıklamada, Tıp Fakültesi'nin kurulması için en uygun yerin eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alan olduğunu belirterek, "Zaten burası hastane şartlarında yapılmıştır. Çevre düzenlemesi ve sosyal yapı olarak en uygun bir yer burasıdır" dedi.

   Boztepe Devlet Hastanesi'nin Tıp Fakültesi'ne devredilmesiyle tabela üniversitesi olmaktan ileri gidilmeyeceğini belirten Tomakin, "Boztepe Devlet Hastanesi mevcut haliyle Ordu'ya zaten yetmiyor. Ancak her şeye rağmen uygun görülürse de hizmetin önünü kesme gibi bir lüksümüz yok.

   Amacımız burayı hakir görmek değil, eski devlet hastanesinin olduğunu alanın daha iyi hizmet vereceğine olan inancımızı savunmaktır. Buraya çok önemli hocalar ve öğrenciler gelecek.

    Hocalarımız hizmet vereceğini alanın sorunlarını mı yoksa, branşıyla ilgili konularımı düşünecek" diye konuştu.
Tomakin ayrıca, fakülteleri ayrı ilçelere dağılmış bir üniversite yerine, kampus üniversitelerinin daha verimli olduğunu söyledi. Tomakin, "Çünkü kampus içerisinde tüm bölümlerdeki öğrenciler birbirinden etkilenecek.

   Her ilçeye bir fakülte yapıldığında bu iletişim sağlanması çok zordur. Gerçekten marka olmak istiyorsak, kampus yapısına kavuşmalıyız. Fakülte ve yüksek okullarıyla, sosyal tesis ve donatıların bir arada olduğu bir üniversite marka olabilir.

   Bu nedenle geçici hizmet verecek başta tıp fakültesi dahil tüm fakültelerimiz kampus içerisine alınmalıdır" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.