Taşeron işçiler Fiskobirlik'e geri alınamayacak

Taşeron işçiler Fiskobirlik'e geri alınamayacak

FİSKOBİRLİK bünyesinde bulunan Ordu Yağ Sanayi A.Ş.’nin Genel Müdürü Sedat Murat Bayrak, yılbaşında işten çıkarılan ve mahkeme kararıyla işe iadelerine ...

FİSKOBİRLİK bünyesinde bulunan Ordu Yağ Sanayi A.Ş."nin Genel Müdürü Sedat Murat Bayrak, yılbaşında işten çıkarılan ve mahkeme kararıyla işe iadelerine karar verilen 30 kişinin, işe başlamalarının mümkün olmadığını söyledi.

  Ordu Yağ Sanayi A.Ş.'nin bayiler toplantısında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sedat Murat Bayrak, işten çıkarılan 91 işçiden 30'unun mahkemeye başvurarak en geç bir ay içinde işe iade edilmeleri yönündeki davayı kazandıklarını belirtti. Genel Müdür Bayrak, mahkemelerin genellikle işçi lehine karar vermeyi tercih ettiğini ifade ederek, "Arkadaşlarımızın işe iadesi söz konusu değildir.

  Yasal haklara göre Ordu Yağ Sanayi kendi yoluna bu arkadaşlar da kendi yoluna gidecektir. Şu anda bile ciddi bir şekilde personel fazlamız var. Mümkün olduğunca işten çıkartan değil, işçi muhafaza eden pozisyonunda olmak istiyoruz. Ama iyi bir noktaya gelir istihdam artırıcı bir pozisyona geçeriz ve işçi alırız. Bu sadece temennidir" dedi.


Genel Müdür Bayrak, geçmiş dönemde işçi alımlarında dikkatli davranılmadığı için bu tür handikaplarla karşı karşıya kaldıklarını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.