Tarım Müdürlüğü'nden çiftçi kayıt uyarısı

Tarım Müdürlüğü'nden çiftçi kayıt uyarısı

Ordu Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Bakanlığımızca çiftçilerimize uygulanacak olan desteklemeler; 5488 sayılı Tarım Kanununun 19. maddesinde ...

Ordu Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Bakanlığımızca çiftçilerimize uygulanacak olan desteklemeler; 5488 sayılı Tarım Kanununun 19. maddesinde zikredilmiş olup, her yıl yapılacak olan desteklemeler muhtelif zamanlı resmi gazetelerde yayımlanan tebliğ hükümlerine göre çiftçilerimize duyurulmaktadır.

Tüm desteklemelerde üreticilerimize yapılacak ödemelere esas alınan bilgiler “Çiftçi Kayıt Sistemi” aracılığıyla oluşturulmakta ve bu siteme kayıtlı arazi ve ürün miktarları dikkate alınmaktadır." denildi.


Tarım Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; 2008 yılı içerisinde Tarım Bakanlığımızca ve diğer kurumlarca uygulanacak tüm tarımsal destek, teşvik, sübvansiyon, tarımsal kredi ve diğer uygulamalardan yararlanmak isteyen üreticilerimizin bir an önce Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir.

Bu kapsamda; Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot ve Kimyevi Gübre Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ 13.07.2008 tarih ve 26935 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Mazot ve Gübre desteklemesi hakkında yürürlüğe giren 2008/37 sayılı tebliğ hükümleri doğrultusunda İlimizde başvuru kabulü başlamış olup, başvuru işlemleri 28 Kasım 2008 Cuma günü saat 17.00 de sona erecektir.

Diğer taraftan bankalardan kredi kullanmak isteyenler üreticilerle, önceki yıllarda olduğu gibi Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla fındık alımı yapıldığı takdirde de fındık alımı için de Çiftçi Kayıt Sistemi bilgilerine ihtiyaç duyulmaktadır. Yaklaşan fındık hasadı da dikkate alındığında üreticilerimizin konuyu dikkate almaları;

Daha geniş bilgi ve destekleme dosyası alımları için İl/İçe Müdürlüklerine müracaat edilmesi gerekmektedir denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.