Tarih affetmez....

Tarih affetmez....

Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, Olay gazetesine verdiği demeçte,” Vakıf binasının satışı konusu kesinleşti.”demiş...

Ak Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, Olay gazetesine verdiği demeçte,” Vakıf binasının satışı konusu kesinleşti.”demiş.

      Ünal, İl Genel Meclisi tarafından, içinde Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfının bulunduğu binanın satışı için kesin karar alındığını belirterek,

      “Ordu"nun Ankara"daki mal varlığı ile uğraşması zordu, bunu götüremedikleri bir gerçektir, ayrıca külfettir. İnanıyorum ki daha hayırlı bir hizmete vesile olacak bir satış olacak” şeklinde konuşmuş.

       Ve Ünal sözlerini şöyle tamamlamakta.

             “İl Genel Meclisi kamu yararını gözetmek zorundadır, bir kişiyi ve kurumu gözetmemelidir. Bu bina Ordunun malıdır. Şimdiye kadar İl Genel Meclisi tarafından kiraya verildiği halde kirasının meclise verilmediği, başka gelirlerle birlikte amacı dışında kullanıldığını görüyoruz.”

      Velhasıl hiç de tatmin edici olmayan havadan, sudan bahaneler.

         Neymiş de efendim, devlet mülk edinmemeliymiş. O zaman, devletin sahip olduğu okul, hastane gibi resmi binaları da satmak gerekmez mi?

      Ordu"nun Ankara"daki mal varlığı ile uğraşması zormuş. Bunu götüremedikleri bir gerçekmiş. Götüremedikleri dediği malın gayrimenkul, yani taşınamaz olduğunun bilince değil herhalde Sayın Ünal!

      Ordu"nun Ankara"daki gayrimenkul bir mal ile uğraşması niçin zor olsun ki, Ankara T.C. sınırları içinde değil mi? Üstelik de başkent. Ankara"da birçok ilin gayrimenkulu var. Onlar için niçin bir sorun olmuyor da Ordu için oluyor?

      İl Genel Meclisi Kamu yararını gözetmek zorundaymış. Bir kişiyi ve kurumu gözetmemeliymiş.

      Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı herhangi bir kişiye veya kişilere ait bir şirket değildir Sayın Ünal! Orduluları kapsayacak şekilde kamu yararına faaliyet göstermeyi amaç edinmiş bir kurumdur.

      Buranın amacı dışında kullanıldığını söylüyorsunuz. Bu yuvarlak bir sözdür. Yaş deriye benzer, ne tarafa çekerseniz o tarafa uzar Sayın Ünal! Buranın amacı dışında ne gibi işlerde kullandığını açıklarsanız hem kamuoyunu aydınlatır, hem de vakıf yönetiminin buna göre savunma yapmasını sağlarsınız.

      Buradan elde ettikleri geliri daha hayırlı işlerde kullanacaklarmış.

      Bakıp göreceğiz ne gibi hayırlı işler de kullanacaklar?

      Bu binanın, Ordu özel idaresinin mülkiyetine ne şekilde ve ne şartla intikal ettiği tüm Ordulular tarafından bilinmektedir.

      1950" li yılların sonunda, Ankara"daki Ordu Yüksek Tahsil Cemiyeti adına yardımsever hemşerilerimiz tarafından, yurt yapmak amacıyla alınan arsa, yıllar sonra değişen şartlar içinde Ordu Özel İdaresine “Yurt Yapılması” kaydıyla zorunlu olarak devredilmiştir. Ama ne yazık ki, gerek bu kayıtla ilgili tapuya şerh konulmamasını, gerekse Yüksek Tahsil Cemiyetinin fesih olmasını fırsat sayan  Ordu Özel İdaresi,  burayı kat karşılığında müteahhide vererek etik davranmamıştır.

      Koskoca Ordu İli  Ankara"nın merkezi bir yerindeki arsasına, sosyal ve kültürel bir tesis olarak kullanacağı  bir bina yapamaz mıydı ?

      Şimdi siz de yeni bir yanlışa destek oluyorsunuz.

      Sizi ve İl Genel Meclisi üyelerini vicdanlarınızla baş başa bırakıyorum.

           Unutmayın ki, tarih yasal da olsa yanlış uygulamalara imza atanları ve destek olanları asla affetmemiştir.

      Sizi de affetmeyecektir!

        

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.