Takas teklifi ertelendi

Takas teklifi ertelendi

Ordu İl Genel Meclisi, Ünye'de İl Özel İdaresi'ne ait 46 adet iş yerinin Ünye Belediyesi'nin teklif edeceği taşınmazlarla takas edilmesini teklifini İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na sevk edilerek ileri bir tarihe erteledi.

Ordu İl Genel Meclisi, Ünye'de İl Özel İdaresi'ne ait 46 adet iş yerinin Ünye Belediyesi'nin teklif edeceği taşınmazlarla takas edilmesini teklifini İmar ve Bayındırlık Komisyonu"na sevk edilerek ileri bir tarihe erteledi.

Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Ünye İlçesi Çok Amaçlı Özel İdare Müdürlüğü İş Hanı"nda bulunan 24 adet dükkan, 20 adet büro ve 2 adet çay ocağı olmak üzere toplam 46 adet iş yerinin Ünye Belediyesi Başkanlığı'nın teklif edeceği taşınmazlarla takas edilmesi teklifine İl Genel Meclis üyeleri yanaşmadı. Konu hakkında mecliste söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Yıldız, uzun süredir gündemde olan 46 adet dükkan için Ünye Belediyesi"nin takas için gösterdiği arazilerin büyük sorun taşıdığını savundu. Gösterilen arazinin İl Özel İdaresi'ne getiri sağlamayacağını belirten Yıldız, "Belediye tarafından takas için önerilen arazilerin 3'te 2'i daha önceden paylaşılmış. Verilen arsa üzerine bina yapılması İl Özel İdaresi'ne katkı değil, ek bir yük getirecektir" dedi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz da Ünye Belediyesi ile iş hanı gibi bir ortaklıklarının bulunduğunu ve bu ortaklığın yolunda gitmediğini belirtti. "Ortaklığımızın çok iyi yürümediği bir gerçektir" diyen Mustafa Yılmaz, "Hem idari hem de meclis olarak bu ortaklığımızdan istifade edemedik. Dolayısıyla ortaklığımızı bir şekilde noktalandırmak için gerekli çalışmalar geçmişte de yapıldı. Buna paralel olarak yeni valimizin de talimatıyla bu tür önemli konuların çözümü konusunda takas ve satılması gündeme gelmiştir. Zaten daha önceki yapılan çalışmalar sonucunda bizim malımızın bedelde bellidir. Satılması da gündeme gelebilir" diye konuştu.
İl Genel Meclisi Şanser Şahin'in 46 adet iş yerinin Bayındırlık ve İmar Komisyonu'na sevk edilerek tekrar gözden geçirilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.