Süt ürünleri tüketimi giderek azalıyor

Süt ürünleri tüketimi giderek azalıyor

Samsun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Harun Pir, "Süt ürünlerini tüketmiyoruz, sağlıklı yaşamdan mahrum kalıyoruz" dedi.

Samsun Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Harun Pir, "Süt ürünlerini tüketmiyoruz, sağlıklı yaşamdan mahrum kalıyoruz" dedi.

  Sütün yararlarını öğretmek, süt içme alışkanlığının kazandırılması ve süt tüketiminin artırılmasını sağlamak amacıyla Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı bir kararla 21 Mayıs'ı "Dünya Süt Günü" olarak kutlandığını belirten Harun Pir, toplumun dengeli sağlıklı beslenebilmesi için hayvansal besinler içinde önemli bir yeri olan süt ve süt ürünlerini tüketiminin nüfusla orantısının çok düşük olduğuna dikkat çekti. Pir, süt ve ürünlerinin tüketiminde gıda değerinin yanında, sütün çiftlikten sofraya kadar her aşamada veteriner hekim kontrolünde hijyenik ve sağlıklı koşullarda tüketiciye ulaştırılmasının önemli olduğunu vurguladı. Sütün yararlarından bahseden Pir, "Süt kemik erimesini önler, mide rahatsızlıklarını giderir, ülseri, diş çürümelerini önler, tansiyonu, yağsız süt kolesterolü düşürür, kanserin önlenmesinde yardımcı olur, sindirim sistemini düzene sokar, beyine enerji verir, kronik bronşiti önler büyümeyi sağlar, mikrobik enfeksiyonlara karşı etkilidir.

Ülke genelinde süt tüketiminde eksiklik var. Süt ürünlerini tüketmiyoruz, sağlıklı yaşamdan mahrum kalıyoruz" diye konuştu.


Süt fiyatlarının düşüklüğü ve istikrarsızlığı, sütün pazarlama sorunlarının bulunması, yem fiyatlarının yüksek artış göstermesi, ilaç fiyatlarının yüksekliğinin üreticileri üretimden vazgeçirdiğini ve maliyetleri artırdığı için zarar verdiğini ifade eden Pir, Samsun'da potansiyel olarak süt üretimi için ideal koşulları taşıdığını, nüfusun yüzde 50'nin üzerinde tarım ve hayvancılık ile uğraştığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.