Sularda nitrat kirliliği çıkmadı

Sularda nitrat kirliliği çıkmadı

Ordu'da tarımsal kaynaklı nitratın suda neden olduğu kirliliğin tespit edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda değerlerin yönetmelikteki rakamların oldukça altında olduğu tespit edildi.

Ordu'da tarımsal kaynaklı nitratın suda neden olduğu kirliliğin tespit edilmesi amacıyla yapılan çalışmalarda değerlerin yönetmelikteki rakamların oldukça altında olduğu tespit edildi.

Tarımsal kaynaklı nitratın suda neden olduğu kirlenmenin tespit edilmesi, azaltılması ve önlenmesi amacıyla Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Tarımsal Kökenli Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği çalışmaları devam ediyor.

Tarımsal kaynaklı nitratın suda neden olduğu kirlenmenin tespit edilmesi amacıyla, Çevre Orman İl Müdürlüğü Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından tespit edilen 14 adet yeraltı ve yerüstü sularından numune alınarak mevcut fotometre ile nitrat ölçümleri yapıldı. Bu çalışmalar kapsamında Ordu'da değişik noktalarında bulunan toplam 14 istasyonda yapılan ölçümlerde sularda nitrat kirlenmesi 0.10 ile 1.50 mg/lt arasında tespit edildi.

Bu oranlar yönetmelikte belirtilen 25 mg/lt limit değerden oldukça düşük olduğu belirlendi. Su kaynaklarında limitleri aşan bir nitrat kirliliğine rastlanmayan Ordu'da yerüstü su kaynaklarından 3 ayda bir, yeraltı su kaynaklarından ise 6 ayda bir su numuneleri alınarak analizlere devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.