SSK ve Bağkur'luya %85 af

SSK ve Bağkur'luya %85 af

Sosyal güvenlik reformunda köklü değişiklikler yapıldığını ifade eden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; SSK ve Bağkur prim ve faiz borçların yüzde 85 af uyguladıklarını söyledi.

Sosyal güvenlik reformunda köklü değişiklikler yapıldığını ifade eden, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; SSK ve Bağkur prim ve faiz borçların yüzde 85 af uyguladıklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Aktif İşgücü Faaliyetleri kapsamında Türkiye İş Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü'nce işletmelerin kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak üzere düzenlemiş olduğu İşgücü Yetiştirme Kursları'nın açılışını yapmak üzere bugün Türk Hava Yollarının Tarifeli uçağı ile Elazığ'a geldi.

Havaalanında Elazığ Valisi Muammer Muşmal, Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, daire müdürleri ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Bakan Çelik, VIP Salonu'nda basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

60. Hükümet kurulduktan sonra çok yoğun bir şekilde bakanlığımızı ilgilendiren konular TBMM'nin gündemine getirdiklerini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şunları söyledi: Bunların başında sosyal Güvenlik Reformu, istihdam paketi, sendikal mevzuatla ilgili değişiklikler ve benzeri çok önemli yasalar sosyal devlet olmanın gereği olarak TBMM'den geçti.

Bu yasaların uygulanması ile ilgili ne olup bittiği ile ilgili kurumlarımızı yerinde görmek adına bugün Malatya ve Elazığ illerimizi ziyaret etmek için Elazığ'a gelmiş bulunuyoruz. Gerek, sosyal güvenlik, gerekse istihdam alanında elde edilen yasal haklar ve imkanlar arazide de, Anadolu"da da istihdama dönüşecek şekilde organize edilir. Bu konuda valilerimize, milletvekillerimize, bürokratlara, medyaya ve hepimize çok önemli görevler düşmektedir."dedi.

Sosyal Sigortalar Kurmu (SSK) ve Bağkur prim affı ile ilgili ile de açıklamalarda bulunan, Bakan Çelik" Bu yasal bir düzenlemedir. 28 temmuza kadar vatandaşların müracaat tarihleri son buluyor. Bu tarihe kadar müracaatlar mutlaka yapılmalı. Müracaat ettikleri tarihten sonraki 1 ay içerisinde de bu taahhüt ettiklerini yerine getirme adına gerekli ödemeleri yapmaları gerekiyor.

Bu düzenlemeyi yaparken biz ne bakan, ne bakanlar kuruluna bir yetki vermedik. Çünkü geçmiş yıllarda bu yetkiler olayın sulandırılmasına sebebiyet verdi. Borçlar, alacaklar belli ve son kez çok ciddi köklü bir düzenleme gerçekleştirildi. Faiz ve gecikme zamlarının yüzde 85'ini peşin ödemelerde siliyoruz. Bu kadar büyük bir imkan bugüne kadar hiç tanınmadı. Dolayısıyla prim borcu olan vatandaşlarımızın bu haftayı çok iyi değerlendirmelerini istiyoruz. Son gün Pazartesi, son güne bırakmasınlar.

Bakan Faruk Çelik Havaalanının ardından Valiliğe geçti. Burada daire müdürleri tarafından karşılanan Bakan Çelik, Valilik Şeref defterini imzaladı. Vali Muammer Muşmal'ı makamında ziyaret eden Çelik'e, Vali Muammer Muşmal tarafından ziyaret anısına şilt ve el dokuması kilim hediye etti. Elazığ'da temaslarını sürdüren Bakan Çelik, daha sonra AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanlıklarını ziyaret etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.