Söz vermek parayla değil "Çevre yolu yapıla-cak"!

Söz vermek parayla değil "Çevre yolu yapıla-cak"!

AKP Merkez ilçe başkanı Halit Tomakin, Ordu Çevre yolu ile ilgili bir açıklama yayınladı.Önceki hükümet döneminde Ordu Çevre Yolu ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyleyip ...

AKP Merkez ilçe başkanı Halit Tomakin, Ordu Çevre yolu ile ilgili bir açıklama yaptı.

 

Önceki hükümet döneminde Ordu Çevre Yolu ile ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığını söyleyip bir nevi günah çıkaran Tomakin şunları söyledi: Ordu" da günde yaklaşık 50 bin aracın geçiş yaptığı eşsiz güzellikteki sahil yolumuz artık bu yoğun trafik yükünü taşıyamaması neden ile  1999 yılında Ordu Çevre Yolu” nun proje hazırlıklarına başlanmış ancak o zamanda başlandığı gibi proje rafa kaldırılmıştır” dedi.

 

  “1999 yılında iş başında olan Koalisyon Hükümeti ve büyük ortağı DSP 2002 yılına kadar çevre yolu için hiçbir girişim yapamamıştır. Kaldı ki yapması da mümkün değildi. Daha dün gibi hafızalarımızdan silinmeyen ekonomik kriz, ülkeyi yönetenlerin aciziyeti ve beceriksizliği yüzünden bırakın Ordu Çevre yolunu yapmayı, memur maaşını dahi ödeyemez duruma gelmiş ülkemiz bir kaos ortamına sürüklenmişti. O günler unutulmadı.

 

Karadeniz Sahil yolu o dönemlerde bir arpa boyu yol dahi alamadı. Ödenek ve yatırım diye bir şey yoktu. Şimdi işgüzarlık yaparak  Ordu Çevre Yolunun yapılmadığını halkın mağdur olduğunu söyleyenlere bir hatırlatma yapalım” diyen Tomakin kendilerini   “Biz iktidara geldiğimizde Ordu Çevre Yolu projesini yeniden gündeme alınmasını sağladık. Çevre yolu yapılacak güzergah üzerinde yapılan topografik harita, aplikasyon çalışmalarını bitirdik. Çevre yolunun altyapısını hazırlayıp, 2008 yılı yatırım programına aldırdık. 2006 yılı fiyatlarıyla 180 milyon dolara mal olması planlanan projenin gerçekleşmesini Ordu ili açısından bir zaruret olarak görüyoruz.” Şeklinde savunurken en az çevre yolu kadar gerekli olan OR-Gi havaalanı içinde yaklaşık 4- 5 yıldır AKP iktidarının OR-Gi üzerinde çalışıyoruz şeklindeki açıklamalarını hatırlatıyoruz.

 

  Çevre yolu ile ilgili yapılan gündeme alma çalışmaları eğer OR-Gi'nin gündem alma çalışmaları gibi olacaksa sanırız biz bu açıklamaları 5 yıl daha dinleyeceğiz.

 

Tomakin "Vatandaşlarımız müsterih olsunlar “Ordu çevre Yolu” en kısa zamanda yapılacaktır. AKP hükümeti değerli Ordu halkına verdiği her sözü yerine getirecektir.1999 yılından 2002 yılına kadar bırakın ilimizi, Ülkemize bir çivi dahi çakamayanlara cevap olarak,   sizin  hayalinizin ulaşamadığı projeleri AKP iktidarı Ordululara armağan etmiştir. İşte; Üniversite, Karadeniz Sahil Yolu, Dere  Yolu, gibi inşallah dönemimiz içerisinde Ordu" ya liman ve havaalanı kazandıracağız. Saygıdeğer Bakanımızın dediği gibi, biz hizmet yapıyoruz , cek cak yapmıyoruz.

 


           
“Ordu Çevre Yolu “Bayındırlık Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılan Ordu çevre yolu projesi, Bolaman - Perşembe otoyolunun 21. kilometresi olan Akçaova Viyadüğü" nden başlıyor. Buradan Yaraşlı Köyü' ne kıvrılacak olan güzergah, Burhanettin Köyü sınırları içerisinde iki tünelle devam edecek. Tünellerden 3 kilometre olanı Boztepe Tüneli, 2 kilometre olanı ise Öceli Tüneli adıyla isimlendirilecek. Karacaömer Köyü hudutlarından çıkacak olan güzergah Civil deresi üzerinde viyadüklerle devam ederek, Eskipazar Köyü hudutlarından geçip Melet Irmağı üzerinde yapılacak viyadükler vasıtasıyla Akçatepe mevkii Sağra fabrikası civarında son bulacak. Toplam uzunluğu 18 kilometre olacak çevre yolu, otoyol standartlarında inşa edilecektir.” dedi.

Acaba Çevre yolu ile ilgili bir çivi çakmayan eski iktidarları eleştirirken kendi yaptığı açıklamasında kayda değer dişe dokunur ne var klasik “çalışmalarımız başladı en kısa zamanda yapacağız” açıklamasından farklı olarak?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.