Sosyal güzvenlik kurumu yeni yasadan memnun

Sosyal güzvenlik kurumu yeni yasadan memnun

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, yeni çıkan Sosyal Güvenlik Yasası'yla birlikte 16 yaş ve üzeri 600 bine yakın kayıt dışı çalışan kişinin kayıt altına alındığını söyledi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, yeni çıkan Sosyal Güvenlik Yasası'yla birlikte 16 yaş ve üzeri 600 bine yakın kayıt dışı çalışan kişinin kayıt altına alındığını söyledi.

SGK Başkan Vekili Fatih Acar, Samsun, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya Sosyal Güvenlik İl Müdürlerinin katıldığı 'İl Müdürleri Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık yaptı. SGK İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısı öncesi açıklama yapan SGK Başkan Vekili Fatih Acar, "Yeni çıkan yasayla birlikte birimlerimizde aşırı yığılmalar oldu.

 Ama bu aşırı yığılmaların da bir faydası oldu. Yeni çıkan sosyal güvenlik yasasıyla birlikte 16 yaş ve üzeri 600 bine yakın kayıt dışı çalışanlar kayıt
altına alındı" dedi.

Sosyal Güvenlik Reformu'nun hayata geçirilmesi anlamında önemli gördükleri 81 il taşra teşkilatının koordinasyon çatısı altında 13 il koordinasyonunda yürütülen çalışmaları yakından görme fırsatı bulduklarını anlatan Acar, kendilerinin için bunun çok önemli olduğunu, bu kapsamda ise ilk aşamada Türkiye'de 410 tane sosyal güvenlik merkezinin kurulması gerektiğini, amaçlarının ise hizmeti vatandaşın ayağına götürmek olduğunu dile getirdi.

Prim alacaklarıyla ilgili bilgi veren Acar, şunları söyledi: "Prim alacaklarında geçmişte ki gibi kıyaslanmayacak ölçüde avantaj getiren düzenlemeler yaptık. Prim alacaklarının son gün ise 28 Temmuz'dur. Vatandaşlar bu süreyi beklemesin. Anormal derecede birimlerimizde yığılmalar söz konusu. Tüm il müdürlüklerine yoğun talip var.

Yoğun talebin sağlıklı bir şekilde hayata geçirilebilmesi için şimdiden bize bu müracaatlarının yapılması ve haktan yararlanmalarını söylemeleri gerekiyor. Gerçekten çok önemli bir avantaj getirdik. Borçları ödenemez durumda getiren yüzde 85 civarında gecikme zammı ve gecikme cezalarını kaldırıyoruz. Son getirilen beyaz sayfadan yararlansınlar. Bu konu ile ilgili son getirmiş olduğumuz düzenlemeden faydalansınlar."

Sosyal güvenlik teşkilatlarının Meclis'ten geçen kanun ile birlikte 1 Ekim'den itibaren tamamen yürürlüğe gireceği için çalışmaların yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Acar, yaklaşık 40-50 civarında yönetmeliğin ve tebliğ çalışmasının önemli ölçüde tamamlanmış olduğunu, çok kısa süre içinde sosyal güvenlik merkezlerini kurmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.