"SON İMZASI FINDIK İÇİNDİ…"

"SON İMZASI FINDIK İÇİNDİ…"

Eski Bakan Şahin. Türkiye’de yaşanacak büyük bir değişimle Ordu’nun ve Ordulu üreticinin de yüzünün güleceğini vurgulayan Şahin alan bazlı gelir desteğinin en az 1000 TL olacağını duyurdu.Şahin : Yıl olmuş 2023 hala aynı fiyat. Şaka gibi.

SON İMZASI FINDIK İÇİNDİ…


İyi Parti Ordu milletvekili adayı İDRİS NAİM ŞAHİN dün TV 52'de katıldığı programda Fındığa ve orduya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Açıklamaları Şahin'in ofisinden gönderildiği gibi aynen yayınlıyoruz

Meğer fındık da ondan sonra öksüz kalmış. Görevden alındığı hafta son icraatı yine memleketine fayda sağlamak olmuş İçişleri Eski Bakanı İdris Naim Şahin’in. Hani son nefese kadar derler ya. O da son ana kadar Ordu’yu Ordulu üreticiyi düşünerek alan bazlı gelir desteğine zam yapılması talimatını vermiş ve onun dik duruşu ile fındık 3 yıl boyunca düzenli arttı.

Böylece 2012'de 140 TL, 2014 yılında da 170 TL’ye yükseldi alan bazlı destek. Ve yıl 2013 . Alan bazlı gelir desteği hala 170 TL olarak ödeniyor üreticiye. Yani İdris Naim Şahin’in talimatı sonrası fındığa bakan da olmamış. İşte bu yüzden İdris Naim Şahin ismi Ordu için önemli. O hükümette görev aldığı her koltuğun hakkını verirken memleketine de faydalı olmayı başardı. Ordu için çalıştı ve Ordu’da ondan sonra yarım kalan her yatırım fındık örneğinde olduğu gibi hükümet aynı olsa da kişinin önemini gözler önüne serdi.
TV 52 Ekranlarında Seçim 2023 Programında Fatma Meltem Naz’ın sorularını cevaplayan İçişleri Eski Bakanı İyi Parti Ordu Milletvekili Adayı İdris Naim Şahin açıklamalarıyla dikkat çekti.

Özellikle Fındık ile ilgili sözleri hem şaşırttı hem de düşündürdü.
“ORDU İÇİN YARIM KALAN HER ŞEYİ TAMAMLAYACAĞIZ”
“Alan Bazlı Destek 1000 TL Olacak”
Şimdi İyi Parti Milletvekili adayı olarak Ordu için yarım kalanları tamamlamak istiyor Eski Bakan Şahin. Türkiye’de yaşanacak büyük bir değişimle Ordu’nun ve Ordulu üreticinin de yüzünün güleceğini vurgulayan Şahin alan bazlı gelir desteğinin en az 1000 TL olacağını duyurdu.
Şahin : Yıl olmuş 2023 hala aynı fiyat. Şaka gibi. Ordu, Giresun var mı yok mu? Fındık üreticisi var mı yok mu? Fındık desteklemesinin bu şartlar itibari ile en az 1000 TL olması gerekiyor. Bu rakamın altında bir destekleme ödemesi halkın cebinden yağmalanmış bir paradır. 170 lira nere? Bin lira nere? 830 lira nere? Biz bunu arıyoruz, bunun peşindeyiz. 14 Mayıs'tan sonra fındık fiyatı en az 4 dolar olacak.
GERÇEK ÜRETİCİ DESTEKLENECEK
“Arazide Çoğalan, Destekte Azalan Bir Sistem”
Arazide çoğalan destekte azalan bir sistemden de bahsetti Eski Bakan Şahin. Bakanlığı döneminde üzerinde çalıştığı bu sistemle daha adaletli ve hakkaniyetli bir destekleme yapılacağını vurguladı.
Şahin: Bakanlığım döneminde fındıkla ilgili bir proje için 6 ay boyunca bürokrat arkadaşlarla çalıştım. Düşüncem şu: 0-10 dönüm arası daha fındık bahçesine daha yüksek alan bazlı gelir desteği ödemesi, 10-25 arası orta fiyat, 25-50 dönüm arası daha aşağı bir alan bazlı gelir desteği ödemesi. Örneğin 0-10 dönüm arasına 1.500 TL alan bazlı gelir desteği ödemesi, 10-25 dönüm arası 1.200 TL, 25-50 dönüm arası 900 TL, 50 dönümden fazla arazisi olan üreticimize de 600 TL. Arazide çoğalan, destekte azalan bir sistem.Daha adaletli ve daha hakkaniyetli. Ordu'da fındık sektöründeki paydaşlarla bu sistemi çok konuştuk herkes çok mantıklı buldu. 2013-2023 10 yıldır rafta bekleyen bir proje bu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.