Siz bilmiyorsanız “google” biliyor!!!

Siz bilmiyorsanız “google” biliyor!!!

Belediye Başkanı Seyit Torun tarafından sahilde insanların yürüyüş alanı olan kaldırıma, sözde yapılan bisiklet yoluyla Avrupa ülkelerinde yapılanları karşılaştırdık.

Birileri Belediye Başkanını Uyarmak Zorunda !!!

Ordu Beledıye Baskanı Seyıt Torun yine Beledıye Meclisinin onaylatmasını saglayarak yanlıs karara imza attırttı...

Sahil yolundaki gezinti alanında insanların icine bisiklet sokulmayacagını idrak edemeyen Belediye Baskanına bırılerı lütfen " yanlış yaptığını" hatırlatsın.

Yardımcılarından "bir şey olmayacağı" kanaatinde olduğumuz icin başkana birileri sahildaki o kaldırımı insanların yayalarla bir kullanmasının sakıncalarını anlatsın ki yazın orada kavgalar ve hatta cinayetler olmasın bisiklet surenle halk arasında...

Belediye Başkanı Seyit Torun tarafından sahilde insanların yürüyüş alanı olan kaldırıma yapılan sozde "Bisiklet yolu"yla Avrupa ülkelerinde yapılanları karşılaştırdık.


Norveç"te ya da diğer Avrupa ülkelerinde yapılan bisiklet yolları kara yolu bölünerek oluşturulurken Başkan Torun bisiklet yolu için insanların yürüyüş alanı olan sahil yolundaki kaldırımı seçti. Üstelik oraya kadar vatandaşın bisikletini nasıl getireceğini yada bisiklet turu sonunda vatandaşın yine bisikletini hangi yolları kullanarak evine götüreceğini düşünmeden.

Kamu ve halk yararına yapılan şeyleri desteklerken popülizm uğruna bilinçsizce araştırmadan ve yarım yamalak hizmet adı altında vatandaşın parasının çar çur edilmesine karşıyız.


Tıpkı Bülbül deresinde olduğu gibi derenin üst tarafını süsleyip püsleyip açılış yapan, ama derenin denize bağlandığı kısımda biriken lağım katmanını ve çevreye yaydığı rahatsız edici ve sağlık bozucu kokuyu "eee eskiden bu kadar da yoktu en azından yukarısı temizlendi" mantığıyla görmezden gelen Ordu bisiklet kullanıcıların kent genelinde ihtiyaç duyduğu bisiklet yolunu sahilde 2 km lik bir alana üstelik de sahil şeridi gibi bir yerde vatandaşın yürüyüş alanı olan kaldırıma yapan zihniyete karşıyız.


Günümüz dünyasında bisiklet kullanmanın önemini anlamış olan ülkeler girişimlerini kent genelinde bisiklet kullanıcılarına ayrı yolar yaparak sağlarken, henüz bisiklet yolu edinmemiş şehirler ve yöneticileri de dünya genelinde bisiklet yollarının hangi şekillerde yapılarak vatandaşın ihtiyacını daha iyi karşılayabileceklerini düşünüp, konu ile ilgili araştırmalar yaparak yada en azından insan belki yanılır ama "google" yanılmaz diyerek bir tıkla dünya genelinde yapılıp hizmete sunulmuş bisiklet yollarını görebiliyorlardır en ince ayrıntılarına kadar.Tıpkı Norveç'deki bisiklet yolu gibi.

                           
Sahile çıkıp baktığımızda gördük ki yapılan bisiklet yolu yaz aylarında zaten insan yoğunluğunun oldukça fazla olduğu kaldırımı daraltmakla birlikte bisiklet yolu olarak ayrılmış olan yolda iki bisikletlinin yan yana gitmesi de oldukça zor görünüyor yani yol bisiklet kullanıcılarını da pek etkilememiş.

               


Ordu'ya, Ordu İnsanına gelişim ve olumlu anlamda değişim adına yapılan her şeyin destekçisiyiz lakin; yapılan şeylerin hakkı veriliyorsa amaç göz boyamak seçim yatırımı yapmak yada hizmetten ziyade popülizm yapmak ve nereye nasıl gittiğini düşünmeden vatandaşın parasını bilinçsizce harcamak değilse !


Bu da dünyadan bisikletle ilgili birkaç küçük bilgi :
Dünya üzerinde her altı kişiden biri bisiklet sahibi. Bu bisikletlerin % 70'i ulaşım, % 29'u eğlence ve spor, sadece % 1'i ise yarışma amaçlı kullanılıyor. İşte size bisiklet dünyasından çarpıcı bilgiler.
* Hollanda'da 15 bin kilometre bisiklet yolu ve sadece Amsterdam'da 120 bin bisiklet otoparkı bulunuyor.
* Avrupa'nın en popüler yarışmalarından Fransa bisiklet turunun 2004 yılında 100.'sü düzenleniyor. 21 gün süren turun bir etabını ortalama 500 bin kişi izliyor.
* Belçika'da işe ve okula bisikletle gidip gelenlere, devlet tarafından kilometre başına 15 Euro ulaşım vergi iadesi ödeniyor.
* Sadece Çin'de üretilen bisiklet sayısı tüm dünyada üretilen otomobil sayısından daha fazla. Çin'in büyük şehirlerinde merkezi bir kavşaktan saatte 50 bin bisiklet geçiyor.
* İsviçre ordusunda 1903 yılından beri 50 bin bisikletli askerden oluşan özel bir birlik var.
* ABD başkanının kaldığı Washington DC'deki “Beyaz Saray”ı bisikletli polisler koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.