Sivil Savunma'nın 49. yılı

Sivil Savunma'nın 49. yılı

Sivil Savunma Teşkilatı'nın 49. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

   Sivil Savunma Teşkilatı'nın 49. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

  Törende, Sivil Savunma İl Müdürü Bülent Hakkı Ünal ve Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Ufuk Solmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürü Ufuk Solmaz törende yaptığı konuşmada, Türkiye'de mevcut olan 11 arama kurtarma birliğinden birinin de Samsun'da bulunduğunu, birliğin Samsun, Amasya, Tokat, Kastamonu, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon illerinden sorumlu olduğunu söyledi. Solmaz, "Birliğimiz, Karadeniz Bölgesi'ndeki en büyük, en donanımlı ve en eğitimli arama-kurtarma birimidir" dedi.

   Faaliyetlerin artarak devam edeceğini dile getiren Birlik Müdürü Solmaz, "Sivil Savunma Teşkilatı'nın kuruluşunun 49. yılını kutladığımız bu günde doğal ve teknolojik afetlerde kaybettiğimiz insanları saygı ile anıyoruz. Tüm teşkilatımızın ve halkımızın 28 Şubat Sivil Savunma Günü'nü kutlarız" diye konuştu.
Sivil Savunma Teşkilatı'nın 49. yıldönümü sebebiyle bir arada bulunduklarını kaydeden Samsun Vali Yardımcısı Ramazan Aksoy, "Halkımız sivil savunma çalışmalarına her zaman ihtiyaç duyacaktır.

  Bugünün tüm sivil savunma çalışanlarına ve Türk halkına kutlu ve mutlu olmasına yürekten diliyorum" şeklinde konuştu.
   Atatürk Anıtı'na çelenk sunum törenine Kızılay Derneği Samsun Şube Başkanı Mustafa Keskin, Sivil Savunma Teşkilatı mensupları ile 23 Nisan İlköğretim Okulu öğrencileri de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.