Sigara fabrikasının kapanmasına tepki

Sigara fabrikasının kapanmasına tepki

Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Suat Karlıkaya, TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nın kapatılmaması için sadece işçilerin değil herkesin tepki göstermesi gerektiğini söyledi.

Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Suat Karlıkaya, TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nın kapatılmaması için sadece işçilerin değil Tokatlının da ayağa kalkması gerektiğini ifade ederek, şirket yetkililerinin sadece Samsun Ballıca Sigara Fabrikası'nda 400 işçiyle çalışacaklarını resmen açıkladığını söyledi.

TEKEL Tokat Sigara Fabrikası önünde Tek Gıda-İş Sendikası Şube Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasına sivil toplum örgütü temsilcileri de destek verdi. İşçilerin de katıldığı basın açıklamasında konuşma yapan Tek Gıda-İş Sendikası Başkanı Suat Karlıkaya, Tokat ekonomisine aylık 4 milyon YTL para aktaran Tokat Sigara Fabrikası'nın kapandığı zaman esnafın kepenk indirmek zorunda kalacağını ileri sürdü.

Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı binasında TEKEL'i alan BAT firması yetkilileri ile Tek Gıda-İş Sendikası yetkililerinin bir araya gelerek yaptıkları toplantıda alınan kararı açıklayan Karlıkaya, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel'in şirketin çalıştırma süresiyle ilgili olarak 10 yıl protokol talepleri üzerine şirket yetkililerinin sadece Samsun Ballıca Sigara Fabrikası'nda 400 işçi ile çalışacaklarını resmen açıkladıklarını söyledi.

Karlıkaya, TEKEL çalışanlarının şu anda iş ile endişesi olmadığını belirterek, "Çünkü bizler TEKEL'in Yaprak Tütün Başmüdürlüklerinde aynı
özlük haklarımızla devamımızla ilgili çalışmalar devam ediyor. Yani TEKEL işçisi 4/c de değildir. Bu da özelleştirilen iş yerlerinde ilk defa olan bir uygulamadır.

TEKEL işçisinin yoğun mücadelesiyle kazanılmış bir haktır. İşçi için iyi, memleket için kötü bir sonuçtur. Bizler dün olduğu gibi bugün de özelleştirmeye karşıyız" diye konuştu.

Karlıkaya, tüm siyasileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları ve Tokat halkını göreve çağırarak, "Bir daha Taksan olayını yaşamak, Tokat'a yapılan en büyük ihanet olacaktır. TEKEL Tokat Sigara Fabrikası'nın kapatılmaması için sadece işçiler değil, Tokatlının da ayağa kalkması gerekiyor. Fabrikan gidiyor, Tokatlı artık kalk ayağa ve bu mücadeleye destek ver. Senin şu an siyasi partin yok, fabrikan var. Bu fabrikaya sahip çıkmak zorundasın" şeklinde konuştu.

Tek Gıda-İş Sendikası'nın internet sitesinde, Tek Gıda-İş Sendikası'nın 30 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdiği Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı'nda alınan kararda, "TEKEL'in sigara biriminin özelleştirilmesiyle ilgili olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve alıcı firma BAT ile yapılan görüşeler sonucunda alıcı firma, Ballıca Sigara Fabrikası'nın dışındaki tüm sigara fabrikalarını kapatma kararı aldığını açıklamıştır" şeklinde bilgilere yer verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.