Samsunlu ev hamımlarından asfalt eylemi

Samsunlu ev hamımlarından asfalt eylemi

Samsun'da, Karasamsun Mahallesi Dikilitaş Sokak'ta oturan ev hanımları, sokağın asfaltlanması için eylem yaptı.

Samsun'da, Karasamsun Mahallesi Dikilitaş Sokak'ta oturan ev hanımları, sokağın asfaltlanması için eylem yaptı.


Dikilitaş Sokak üzerinde toplanan yaklaşık 50 civarında ev hanımı, sokaklarında asfalt olmamasının aşırı tozlanmaya neden olduğunu belirterek, asfalt yapılmamasına tepki gösterdi.

Ellerinde dövizlerle slogan atan kadınlar, mahallede tur attı. Erkeklerin de destek verdiği eylemde asfalt isteyen ev hanımları, taleplerinin yerine gelmemesi halinde belediyeye yürüyeceklerini kaydetti. Sokaktan her araba geçtiğinde toza boğulduklarını belirten ev hanımları, "Çamaşır asamıyoruz. Evlerimizde oturamıyoruz. Yıllardır aynı çileyle boğuşuyoruz. Ama bir türlü sesimizi duyuramadık. Acilen sokaklarımızın asfaltlanmasını istiyoruz" dedi.


Ev hanımların eylem yapmasını haklı bulan İlkadım Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Dikici, "Dikilitaş ve etrafındaki sokaklarda SASKİ alt yapı çalışması yaptı. Alt yapı çalışmalarının geçen yıl kasım ayında bitmesi ve o ayda yağışlardan dolayı asfalt yapılamaması nedeniyle sokakta biz sadece kırılan kaldırımları tamir ettik ve kazılan yerlere mıcır döktük.

 Elimizde olmayan sebeplerden dolayı yaşanan bu gecikme için vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. En kısa sürede bu sokağı asfaltlayacağız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.