Samsun'da profesöre rüşvet davası

Samsun'da profesöre rüşvet davası

Samsun'da bir profesörün, 'hasta yakınından rüşvet almaya teşebbüs ettiği' iddiasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Samsun'da bir profesörün, 'hasta yakınından rüşvet almaya teşebbüs ettiği' iddiasıyla 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.


İddiaya göre, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. K.E., Nurettin A. adlı hastaya pankreas kanseri teşhisi koydu ve ameliyat edilmesine karar verdi. Nurettin A.'nın oğlu Hüsnü Caner A., bizzat ameliyatın Prof. Dr. K.E. tarafından yapılmasını istedi.

Ameliyatı gerçekleştiren K.E.'nin, Hüsnü Caner A.'yı odasına çağırarak, üniversite öğretim üyelerinin ameliyata girdiklerinde ayrıca hastane veznesine ücret ödenmesi gerektiği, bu miktarın yarısının ameliyatı yapan doktorun
eline geçtiği ve fiş istemeden bin YTL vermesi halinde işin halledileceğini söylediği iddia edildi.

Hüsnü Caner A., bunun üzerine Prof. Dr. K.E.'yi şikayet etti ve Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla K.E.'nin para istemesi ve bu parayı ödememeleri halinde hastaya bakmayacağını ileri sürmesi ses kaydı ile tespit edildi.

 
Bunun üzerine Prof. Dr. K.E. hakkında, 'rüşvet almaya teşebbüs' suçundan dava açıldı. Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 252 /1 maddesi gereği 4 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle bugün yargılanmasına başlanılan Prof. Dr. K.E., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "Şikayetçinin babasına pankreas teşhisi konmuş.

Üniversite hastanesine getirdikten sonra, özel muayene fişi kestirilerek bana getirildi. Özel ameliyat yaptırmak istediklerini söylediler. Ben de kabul ettim.
Özel ameliyatın ücretini hastane döner sermayesine yatırmak ya da hiç tahakkuk ettirmemek ameliyatı yapan doktorun isteğine bağlıdır.

Biz hastanenin ameliyatını yaptık. Ameliyatı yaptıktan 3 gün sonra hastanın bir yakını yanıma geldi. Israrla para vermeye kalktı, kabul etmedim. Rüşvet suçlamasını kabul etmiyorum" dedi.


Duruşmada tanık olarak dinlenen Tamer A., "K.E., bize ameliyatın bin 500-2 bin YTL masrafı olacağını söyledi. Biz de bu parayı ameliyattan sonra vereceğimizi söyledik. Kardeşim Hüsnü Caner A., K.E.'nin odasına girdi. Ben dışarıdaydım. Kardeşime vezneye para yatırmaları halinde iki katı, kendisine ise bin 500-2 bin YTL vermeleri halinde yeterli olacağını söylemiş" diye konuştu.


Duruşma, şikayetçi Hüsnü Caner A.'nin İstanbul'da bulunduğundan talimatla ifadesinin alınması için ertelendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.