Samsun'da kuş girbi ortaya çıktı

Samsun'da kuş girbi ortaya çıktı

Samsun'un Ondokuz Mayıs ilçesindeki bir mahallede, kuş gribi şüphesi üzerine yapılan incelemelerde alınan numunelerde kuş giribi virüsüne rastlandığı açıklandı.

Samsun'un Ondokuz Mayıs ilçesindeki bir mahallede, kuş gribi şüphesi üzerine yapılan incelemelerde alınan numunelerde kuş giribi virüsüne rastlandığı açıklandı.


Yörükler beldesi Galeriç Mahallesi'ndeki şüpheli tavuk ölümleri üzerine durum yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, ilk incelemenin ardından ''şüpheli numunesi'' aldı. Numune, kesin sonuç için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Ankara Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne gönderildi. Ardından mahalle karantinaya alınarak, 7 haneye ait kümeslerdeki hayvanlar itlaf edildi.


Mahalle girişine, ''Dikkat burada kuş gribi hastalığı vardır. Kanatlı hayvan ve hayvan maddeleri giriş ve çıkışı yasaktır'' yazılı tabela asıldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığından yapılan açıklamada  "Alınan numunelerin bakanlığımız laboratuvarlarında yapılan incelemelerinde kuş gribi hastalığı virüsü tespit edilmiştir. Hastalık bölgesi yabani su kuşları ve köy tavuklarının iç içe yaşadığı, köy tavuklarının da yabani bir hayat tarzı sürdüğü sulak ve sazlık bir alan olup yapılan değerlendirmelerde hastalık kaynağının yabani su kuşları olduğu belirlenmiştir" denildi.


Mahalle sakinleri sağlık ekiplerince taramadan geçirilirken, bölgede yaşayanlara uyarıcı broşürler dağıtılmaya başlandı. Mahallenin giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Giriş ve çıkış yapan araçlar, ekipler tarafından ilaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.