Samsun'da DHKP-C Üyesi 6 Kişi Gözaltına Alındı

Samsun'da DHKP-C Üyesi 6 Kişi Gözaltına Alındı

Samsun’ da, Karadeniz Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyesi 6 kişi gözaltına alındı.

Samsun Emniyet Müdürlüağü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda terör örgütü DHKP-C sempatizanı olduğu ileri sürülen Karadeniz Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği üyesi 6 kişi gözaltına alındı.

Adalet Mahallesi pazaryerinde 2 kişi tarafından terör örgütü DHKP-C yayını bir derginin dağıtıldığı ihbarı üzerine harekete geçen Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dergiyi dağıtan Günay A.(25) isimli bayan ile Hüseyin A.'yı (24) gözaltına aldı.

Polis daha sonra Gazi Caddesi üzerinde bulunan Karadeniz Temel Haklar ve Özgürlükler Derneği'ne baskın düzenledi. Yapılan baskında dernek üyesi Hasan T.(34), Süleyman M.(47), Mehmet B.(29) ve İhsan Ö.(25) de yakalanarak gözaltına alındı. Baskında örgütsel dokümanların ele geçtiği belirtildi.

Gözaltına alınan terör zanlıları, polisteki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Zanlıların adliyeye çıkarılışı sırasında bir vatandaş, "Tek vatan, tek bayrak. Burası Karadeniz" diye bağırdı. Zanlılar ise buna karşı zafer işareti yaparak slogan atmak istedi. Polisler de şahısların ağızlarını kapatarak slogan atmalarını engelledi.

Bu sırada sağa-sola saldırmak isteyen ve taşkınlık yapmaya çalışan zanlılar ile polis arasında itişip-kakışma yaşandı. Polise direnen bir şüpheli, karga tulumba adliyeye götürüldü. Zanlılar daha sonra savcılığa çıkarıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.