Samsun’ da Elpantos çetesi

Samsun’ da Elpantos çetesi

Samsun'da kendilerine "Elpantos Çetesi" adını veren hırsızlık çetesi üyesi 12 kişi, sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi

Samsun'da kendilerine "Elpantos Çetesi" adını veren ve 3 gün önce gözaltına alınan hırsızlık çetesi üyesi 12 kişi, sorgulanmalarının tamamlanmasının ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Şebekenin lideri, görüntü alan basın mensubuna saldırdı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz'ün koordinesinde, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu Amiri Komiser Ali Osman Akbulut'un yönettiği operasyon sonucu, kendilerine "Elpantos Çetesi" adını veren ve Samsun'da çeşitli ev ve yazlıklardan hırsızlık yaptıkları iddia edilen 1'i bayan 12 kişi, yakalanarak gözaltına almış, 6 ay süren takip sonucu 3 gün önce 11 adres ve 3 araca eş zamanlı operasyon düzenlenmişti.

Operasyonda çetenin liderinin de bulunduğu 1'i kadın toplam
12 kişi, "haksız menfaat temin etmek amacıyla suç örgütü kurmak, bu örgütü yönetmek, örgüte üye olmak, hırsızlık, konut dokunmazlığını ihlal, mala zarar verme, dolandırıcılık, gasp, sahte plaka ve belge tanzim etmek ve kullanmak, 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından gözaltına alınmış, zanlılarla birlikte çok sayıda beyaz ve ev eşyası ele geçirilmiş, çetenin üyesi oldukları iddia edilen 7 kişinin ise yine hırsızlık suçlarından halen Samsun Kapalı Cezaevi'nde bulundukları, olayla ilgili 1 çete üyesinin askerde, 1 kişinin de firarda olduğu belirtilmişti.

Gözaltına alınan zanlılarla birlikte 5 adet ruhsatsız tabanca, 28 adet tabanca mermisi, 33 adet kaleşnikof mermisi ve 2 adet sustalı bıçak ve suçta kullandıkları balyoz ve demir kesme makasları ele geçirildi. Yapılan araştırma sonucu çete üyelerinin 20 ayrı faili meçhul hırsızlık ve 1 silahlı gasp suçuna karıştıkları ortaya çıktı.

Yakalanan çete lideri D.K.'nin hırsızlık suçundan 21 sabıkasının bulunduğu, yine hırsızlık suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı için ve ruhsatsız silah suçundan polis tarafından arandığı belirlendi.

Çete lideri D.K.'nin omzundaki dövmede çetenin adı olan "Elpantos" yazdığı, ayrıca ele geçirilen silahların kabzasında ve sanıklara ait evlerin duvarlarında yine çetenin isimlerinin yer aldığı öğrenildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlanan 1'i bayan 12 kişi, sabah saatlerinde Samsun Adliyesi'ne sevk edildi. Çete lideri D.Y., Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden çıkarıldığı sırada kendisini görüntülemeye çalışan basın mensuplarına tekme attı.

Öte yandan, çetenin kendilerine "Elpantos" adını vermelerinin İspanyolca'da El Pantoszt'ın yazımı ile 'şeytan' anlamına, Portekiz ve Meksika dilinde ise 'El Ponts' şekilde yazılarak 'yaramaz deniz' anlamını taşıdığı öğrenildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.