Samsun-Bafra duble yol yapımı

Samsun-Bafra duble yol yapımı

Samsun-Bafra duble yolu için 17 milyon YTL ödenek ayrıldığı ve 2008 yılı içinde tamamlanarak hizmete açılacağı belirtildi.

AKP Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 19 Mayıs İlçe Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim'i makamında ziyaret etti. İlçenin son durumu hakkında bilgi alan Milletvekili Suat Kılıç, Kaymakam Mehmet Fatih Geyim, Karayolları 7. Bölge Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, il genel meclisi üyeleri ve kamu görevlileriyle birlikte yapımı devam eden Samsun-Bafra Duble yolunda incelemelerde bulundu.

 Yol yapım çalışması hakkında bilgi alan ve çalışanlarla sohbet eden Kılıç, toplamda 92 kilometre olan Samsun-Sinop arası duble yolunun, Samsun 19 Mayıs ilçesi bölümünün tamamlandığını hatırlattı.

2003 yılında başlanan çalışmaların hızlı bir şekilde sürdüğünü belirten Kılıç, devam eden süreçte arazilerin olumsuz yapısı nedeniyle programda bir takım gecikmelerin yaşandığını, şuan bir sorun bulunmadığını söyledi.

Samsun-Bafra duble yolunun tamamlanması için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bizzat talimatları olduğunu dile getiren Kılıç, "Samsun-Bafra duble yolu bu yıl sonbahar aylarına kadar mutlaka bitecek. 17 milyon YTL ödeneğimiz hazır, müteahhit firmaya verilecek. Karayolları Bölge Müdürlüğü noktasında proje çalışmaları sürüyor.

Artık Samsun-Bafra arası duble yoluyla ilgili tartışma yapmaya gerek yok. Bafra ilçesi Türkiye'nin 40 vilayetinden büyük bir ilçedir. Yolun tamamlanmasıyla ekonomik, sosyal ve tarımsal alanda gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz" dedi.

Kılıç, Bafra-Alaçam, Alaçam-Yakakent duble yollarının ihalesinin yapılmasıyla birlikte çalışmaların başlayacağını, Yakakent-Gerze arasındaki yol yapım çalışmalarının ise sürdüğünü kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.