Sahtekarlıkta sınır tanımıyor

Sahtekarlıkta sınır tanımıyor

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir gözü görmeyen 79 yaşındaki bir kişiyi, gözünün tedavi edilebileceğini söyleyip ilaç alacağını belirterek dolandırmak istediği gerekçesiyle gözaltına alınan şahsın, 5 ay önce de kendini belediye başkanı olarak tanıtıp iş vaadiyl

Ordu'nun Ünye ilçesinde bir gözü görmeyen 79 yaşındaki bir kişiyi, gözünün tedavi edilebileceğini söyleyip ilaç alacağını belirterek dolandırmak istediği gerekçesiyle gözaltına alınan şahsın, 5 ay önce de kendini belediye başkanı olarak tanıtıp iş vaadiyle bir başka vatandaşı dolandırdığı ortaya çıktı.


İddiaya göre, kendini mühendis olarak tanıtan C.A. (50), yürümekte zorluk çeken ve bir gözü görmeyen Mehmet Çelebi (79) isimli vatandaşın yanına yaklaşarak, kardeşinin de Samsun'da göz doktoru olduğunu ve gözünün tedavi edilebileceğini söyledi.

   Bunun için 300 dolar talep edilen yaşlı adam üzerinde o kadar para olmadığı için yanına giderek borç para istediği tanıdığı bir iş yeri sahibi, "Yolda tanıdığın adam ne tedavisi yaptıracak. Bunda başka bir iş var" diyerek istediğini geri çevirerek polise bilgi verdi.

   Belirtilen kişinin eşkalini alan polis olay yerine giderken, yaşlı adamın geri gelmemesi üzerine bulunduğu yerden uzaklaşmaya çalışan C.A., son anda fark ettiği asayiş ekiplerinden kaçarken kıskıvrak yakalandı.

   Gözaltına alınan şüphelinin, 18 Ekim 2007 tarihinde Ünye'nin Tekkiraz beldesinden geçimini çiftçilikle sağlayan bir kişiyi de, kendisini belediye başkanı olarak tanıtıp, iş vaadiyle 900 YTL'sini dolandırdığı anlaşıldı. İşe girebilmek için 900 YTL istenen şahsın ineğini satarak bu parayı temin
ettiği öğrenildi.

   Sorgusunun ardından adli mercilere sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine konuldu. C.A.'nın ayrıca dolandırıcılıktan 4 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.