Şahin Fatsalılar ile buluştu

Şahin Fatsalılar ile buluştu

Yıllardır bu iktidarın kendini alkışlatarak yaptığı büyük yanlışlardan bir tanesi, Yukarıtepe-Yukarı Bahçeler Köylerimiz merkez olmak üzere doğayı tahrip ediyor, insanı hastalandırıyor, kuşları öldürüyor, toprağı kirletiyor, ağaçları kurutuyor, sularımız

Şahin Fatsalılar ile buluştu
Fatsa Cumhuriyet Meydanında İçişleri Eski Bakanı ve İyi Parti Ordu Milletvekili adayı İdris Naim Şahin çok sayıda partili ve Fatsalı vatandaşların yağmura rağmen yüksek katılımıyla miting gerçekleştirdi.
ÇEVREYOLUna duyulan ihtiyaç yıllar önce sinyallerini veriyordu.
Seçim takviminin sonuna yaklaşıldığını hatırlatan Şahin, önceki seçimlerde Fatsa’nın önündeki en büyük sorunun Çevreyolu olacağını ifade etmiştim, ben ne kahinim ne de fal bakıcıyım ama ben biraz aklımı biraz izanımı birazda vicdani sizler gibi kullanan birisiyim-sizden birisiyim- 20 gün önce Fatsaya geldiğimizde bir iftar programında Ünye-Fatsa İftar programında buluştuğumuzda, ilk defa açık, alenen ve haykırarak dedim ki Fatsamızın bugün ki en önemli ihtiyacı Çevreyoludur. Adı Fatsa olan bu Çevre yolunu kimse kafasını kuma gömmesin (iktidarı kast ederek) kimse görmezden gelmesin. Çünkü bu yol Ünyenin de ihtiyacıdır Perşembenin de ihtiyacıdır Ordunun ve Karadenizin ihtiyacıdır. Benim o gün söylediğim gerçeği bu gün mırıldanmaya başlıyorlar bende diyorum ki; iyiki İYİ PARTİ beni almış, Fatsalının arasına tekrar getirmiş. Fatsaya bağlantılı Kumru, Korgan, Aybastı yolları ve devamı olan Niksar, Reşadiye’ye çıkacak yollar. Fatsamızı güneye açacak ana arterler ve 5500 kmlik Büyük Ipekyolu projesine bağlacak yollardır dedi.

Doğa Katliamına HAYIR
Yıllardır bu iktidarın kendini alkışlatarak yaptığı büyük yanlışlardan bir tanesi, Yukarıtepe-Yukarı Bahçeler Köylerimiz merkez olmak üzere doğayı tahrip ediyor, insanı hastalandırıyor, kuşları öldürüyor, toprağı kirletiyor, ağaçları kurutuyor, sularımızı zehirliyor. Ne için yapıyor? Yabancı altın maden şirketlerine peşkeş çekerek yapıyor ve bunu yaparkende karşı çıkanlara sağlık diyenlere, insan hakkı diyenlere ve doğa hakkı diyenlerede diyebiliyor ki “siz vatan hainisiniz” . Yahu biz vatana sahip çıkmaya çalışıyoruz, diyoruz ki; ata yadigarı evlatlarımızın torunlarımızın emaneti bu topraklara siz katliam yapamazsınız, yapmamalısınız diyoruz. Bundan Ülke’nin bir kazandığı yok, en fazla 200 civarı işçimiz ırgatça, asgari ücretle, emeği sömürülerek çalıştırılıyor. Bunun haricinde ne Fatsa’ya ne Orduya 1 gram altın faydası var mı bu katliamın. Uluslararası maden şirketlerine peşkeş çekilen bir uygulama Fatsa bunun merkez üssüdür. Ama Fatsada da kalmıyor, Ünye sırada sizde varsınız, Ulubey sıra da sizde varsınız bütün Ordu peşkeş çekilmek isteniyor. Eğer bu seçimde lehlerine biterse Ordu’yu da bitirmeye karar vermişler, buna DUR demek lazım. Yüksek desteklerinizle 14 Mayıstan sonra bizler bu katliama dur diyeceğiz dedi.
Bu seçim bir demokrasi mücadelesidir
Türkiye’ye sözümüz var! Milli birliğimiz bütünlüğümüzü sağlamak, vatan toprağını sonuna kadar Şehit olma pahasına, ölümüne savunmak. Misak-ı Milli ahdimizi, andımızı hep söylemek, hep söyletmek. Ülkeye

sözümüz, Ordu’ya sözsüz Fatsa’ya sözümüz var biz sözümüzün ardındayız.Sizinde bizimle birlikte olduğunuzu biliyoruz , Hep birlikte bu mücadeleyi yapacağız dedi.
Biz yokuz diye Fındığı da Unuttular
Fındık konusunda geçmişte biz Ordulu politikacılar olarak çok emekler verdik. Bu arada Sayın Eyüp FATSA’yı da bu mücadelelerde yanımızda gördüğümüzü ve birlikte mücadele ettiğimizi bir Fatsalı kardeşimiz ardaşımız olarak burada zikretmek zorundayım.Ama geldik son 9-10 yıla fındığımız ne yazık ki sahipsiz kaldı. Eyüp FATSA yok İdris Naim ŞAHİN yok galiba bu iki aktör kadar mücadele eden olmadı. İnşallah 2015 yılında son ödemeleri yapılan, dekar başına 170 liralık destek fiyatının 2024 itibariyle en az 15 kg fındık fiyatına yükseltilerek 1000 lira seviyesine çıkarılacak. Türkiye de herşey değişti ama fındık taban destekleme miktarı değişmedi dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.