Sadi Sadikoglu`ndan, Zeki Bostan`a!

Sadi Sadikoglu`ndan, Zeki Bostan`a!

Ordu Tarim İl Müdürü Sadi Sadikoğlu yazılı bir açıklama yaparak Zeki Bostan'ın suclamalarina cevap verdi. Aciklamayi aynen yayinliyoruz...

Ordu Tarim İl Müdürü Sadi Sadikoğlu yazılı bir açıklama yaparak Zeki Bostan'ın suclamalarina cevap verdi. Aciklamayi aynen yayinliyoruz...

Ordu Tarim İl Müdürü Sadi Sadikoğlu bu gun yazili bir aciklama yaparak Zeki Bostan in suclamalarina cevap verdi. Aciklamayi aynen yayinliyoruz.


``12,05,2008 tarihinde basına dağıtılan ziraat fakültesi dekanı Prof.Dr. Zeki BOSTAN imzasını taşıyan , Tarım İl Müdüründen (Gölköy Ziraat Odası Başkanı) Çifçi eğitimine Engel başlıklı basın bildirisine cevaptır.
Konu hakkında çok kısa bilgi verdikten sonra iddialara cevap vermek istiyorum. Söz konusu projede İl Tarım Müdürlüğü olarak iştirakçi olduğumuzu yaklaşık bir ay önce ( projenin kabulünden sonra) öğrendim. Konumumuz( iştirakçi) gereği de; kurumuma önder çiftçi temini görevi verilmişti. Diğer bir ifade ile birileri bizim haberimiz olmadan, adımızı kullanarak, kurumumun bilgilerini müracaat formuna doldurarak proje başvurusunda bulunmuştur.( Ne kadar ahlaki olduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. İl Tarım Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şubesi ve ilçe teşkilatları vasıtası ile programlı bir şekilde her yıl yaklaşık 20,000 çiftçiye eğitim vermektedir.)
Söz konusu projenin mali değeri yaklaşık 90,000 avro olduğu söylenmektedir. Ödeme kalemleri arasında eğitim verilecek araçlardan salon kirasına, eğitimi alacakların ulaşımından doyurulması gibi bir çok ödenek kalemi bulunmaktadır. Ayrıca en büyük payda eğitimi verecek hocalara ayrılmıştır. 1 saat ders ücreti için yaklaşık 50 avro değer biçilmiş olup, bir günde 4 saat ders veren bir eğitimci 200 avro gibi bir parayı hizmetinin bedeli olarak alacaktır. Yani bu hizmet bir gönüllü çiftçi bilgilendirme hareketi değildir. Bilgiye engel bir hal de yoktur. Proje gereği tarım teşkilatları ve ziraat odaları gibi kurumların mekanlarına ihtiyaçta bulunmamaktadır.

AÇIKLAMA İLE İLGİLİ YANLIŞLIKLAR:
1-İddia edilen olay Gölköy ziraat odasında geçmiştir. Şahsım o kurumun seçilmiş başkanıdır. Basın bildirisindeki başlıkta neden “Tarım İl Müdüründen” ifadesi kullanılmıştır.? Basın yolu ile daha fazla pirim getireceği mi düşünülmüştür?
2-Söz konusu proje üç kurum adına ( Ordu üniversitesi,Ordu Ziraat odası ve Tarım İl müdürlüğü) onaylandığına göre neden kurumum bilgilendirilmedi, basın bülteninizde neden iki kurumca ortaklaşa yürüttüğünüz yazmaktadır, Şayet il Tarım Müdürlüğünü çıkarttı iseniz duvarlara astığınız afişlerde neden il Tarım Müdürlüğü ortaklığı bulunmaktadır.?
3-Başkanı olduğum Gölköy Ziraat odasından gerek çiftçi temini gerekse toplantı salonunun kullanımını talepte bulundunuz mu(Bulunmadınız)? Veya oda sizlerden böyle bir talepte bulundu mu?
4- Şahsımdan talimat alınarak odaya alınmadığınızı iddia etmektesiniz. Şahsımla bu konuda sözlü ya da yazılı olarak hiçbir temasınız oldu mu? (olmadı) Bu iddianızı ispatlayamaz iseniz sizleri tüm ordulular önünde müfteri ilan ediyorum.
5-Öğretim üyelerinizin mağdur olduğunu, iddia etmektesiniz. Zatınız kimleri temsil etmektedir? Fakülte Dekanı olarak imza attığınıza göre bu proje fakülte adına mı yapılmıştır. Mağduriyet ne şekilde olmuştur.?
6- Basın açıklamanızda İl Müdürlüğüm ve oda başkanlığım birlikte anılmaktadır. Hangi sıfatım ile muhatapsınız? ( Her iki kurumun yöneticisi olarak sahsımla hiçbir temas olmamıştır) Konu ile ilgili bilgime baş vurmak yerine , basın açıklaması yapmasındaki mana ne idi?
7-İddia ettiğiniz gibi “ çiftçi eğimine engel “ ifadenizde samimi iseniz: Ordumuzun 600 ü aşkın köyünde çiftçi eğitim programı hazırlayalım ve birlikte icra edelim. Bütün programlara kurumumun araçları ile sizleri taşımaya yemeklerinizi de vermeye her zaman açık olduğumuzu ilan ediyorum. Kabul etmediğiniz takdirde bu işleri ne amaçla yaptığınız belli olacaktır.
8- Çiftçilerimizin de üzüldüğünü iddia etmektesiniz. Fakülte dekanı olmanız çiftçi temsilcisi olmanıza maalesef yetmemektedir. Gölköy İlçesinde çiftçilerin temsilcisi yasal olarak Gölköy Ziraat odasıdır. Açıklama yapma yetkisi de bu kuruma aittir.
9-Konu ile ilgili yasal tüm haklarımı kullanacağımın bilinmesini isterim.`` dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.