Rus Tümgeneral Vali Kaban' ı ziyaret etti

Rus Tümgeneral Vali Kaban' ı ziyaret etti

Türkiye ile Rusya arasında "İkili İlişkiler Uygulama Planı" kapsamında Karadeniz gezisine çıkan Tümgeneral Fedar Boriseviç Çeredniçenko Ordu Valisi Ali Kaban'ı ziyaret etti.

Türkiye ile Rusya arasında "İkili İlişkiler Uygulama Planı" kapsamında Karadeniz gezisine çıkan Azak-Karadeniz Sınır Sahil Güvenliği Başkanı Tümgeneral Fedar Boriseviç Çeredniçenko ve beraberindeki heyet, Ordu Valisi Ali Kaban'ı ziyaret etti.

Ziyareti hakkında kısa bilgi veren Tümgeneral Feder Boriseviç Çeredniçedko, Türkiye'nin Karadeniz sahilini çok sevdiklerini belirtti. Karadeniz sahil kentlerindeki görüşmelerin ileriye dönük güzel imkanlar ortaya çıkardığını belirten Çeredniçenko, turizm ve ticareti buna örnek gösterdi.

 Samsun Sahil Güvenlik Komutanı Albay İlyas Koçak da, Rus komutanın Karadeniz bölgesine üç tane albay ile birlikte geldiğini söyledi. Albay Koçak, geçen yıl Ekim ayında kendilerinin Rusya'ya yaptıkları ziyaretin üzerine bu
ziyaretlerin yapıldığını kaydetti.

Ordu Valisi Ali Kaban da, Tümgeneral Çeredniçenko'yu Ordu'da misafir etmekten mutluluk duyduklarını belirterek, "Sizlerinde Karadeniz bölgesindeki çevreyi mutlaka biliyor olmanız lazım. Ordu'muzun bir çok özellikleri görülmeye değer bir şehirdir. Sizlerin bunu görecek fark edeceğinizden eminim. Ziyaretlerinizin ilerleyen zamanlarda devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Ziyaret esnasında Vali Kaban, Rusya Federasyonu Karadeniz ve Azak Denizi Sınır Birlikleri Sahil Güvenlik Başkanı Tümgeneral Fedar Boriseviç Çeredniçenko'ya Ordu ilini ve fındığı simgeleyen tablo hediye etti. Çeredniçedko da Vali Kaban'a biblo hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.