Ramazan etkinlikleri
1994 yılından beri büyük şehirlerde ramazan etkinlikleri adı altında çalışmalar tasarlanmış,büyük camilerin çevrelerinde işgaliyeyle tutulan yerlerde döner ,gözleme ,çig köfte ,kitapçılar ve karma karışık bir ortam panayır gibi .
1994 yılından beri büyük şehirlerde ramazan etkinlikleri adı altında çalışmalar tasarlanmış, büyük camilerin çevrelerinde işgaliyeyle tutulan yerlerde döner , gözleme, çig köfte, kitapçılar var ve karma karışık bir ortam...
Panayır gibi .
Bu standları kiralamak için ugraşmak ayrı bir iş.
Buralar belediyelerin peşkeş yerleri...
İgrenç, sektörleşmiş bir ramazan kültürü, her dakikası kıymetli bu ayın fıtratına uygun olmayan bu etniklikler, camilere gelenleri camilerin manevi havasından da koparmakta, ibadet etmeye, vakitlerini düzgün kullanmak için çaba sarf edecegine, nargile ve sucuk kokuları arasında başı boş turlayan insanlar oluştu...
Teravilerede bu sebeple teveccüh azaldı..
Bir yanda eglenceler, müzik neyin nesi. Bu nerden çıktı. Bunlar yüzünden ibadetle geçirecegimiz zamanları aval aval dolaşıp geçiriyoruz .
Bu gün sultanahmette teravi kıldım. Firuzaga cami mikro bir cami. ufak adliye duragı yanında. caminin yarısı boş. dışarıda binlerce insan, bu nasıl ramazan geçirme. Ben belediye başkanı olsam bu etkinlikleri kaldırırdım . Bunlar Ramazanın mizacına ve fıtratına uygun degil.
belediyelerin popilizmi; geçmişte sultanahmette ramazan etkinlikleri adı altında göbek atma yarışmaları bile yapılıyordu.
Ben buna şahit oldum ve şok oldum.
Kahraman "Refahlıl"ar, hakkı hakim kılmak için, her toplantıda baş parmagı kaldırıp, yemin eden kahraman milli görüşlüler, taverna çadırları kurup ramazan kutluyorlardı .
Bunlar abartı degil gerçek.
AKP li belediyelerde ondan aşagı kalmıyorlar .
Defolup nerde yaparlarsa yapsınlar Sultanahmeti bu pislikten kurtarsınlar .
Belediyeler kendilerine çeki düzen versinler ALLAH başlarına çagdaş HACCACLAR göndermesinimi bekliyorlar .
Mutlaka oda olur, tarihte oldugu gibi , iki yüzlü müslümanlar , dışı yeşil içi kırmızı karpuz gibi .
Ramazan ayı ALLAHIN rahmetinin oluk oluk aktıgı aydır .
Kuranın indirildigi bir ay farz amellerin 70kat daha faziletli oldugu bir ay . Müslümanların istikametini başka yerlere çekmek için her çaba sarf ediliyor dindarlık adına .
Şu sultanahmetin halini bir görün. cami duvarının kenarları nargile bahçeleri, müzik sesleriyle, teravinin tilavetleri birbirine karışmış, artık ne dogru ne yalnış birbirine karışmış. ALLAH kalplerimizi karıştırmış, yanlışı dogru görmeye başlamışız. Amellerimiz, fikirlerimiz hayat tarzımızda degişmiş .
Ramazan bitiminde artık bizde antalya'ya falez otellerde bayram kutlamaya gideriz haremlik selamlık koca göbeklerimiz uzun paçalı donumuzla .
Şimdi bunada gerek yok. donlarda kısaldı sakalların kısaldıgı gibi , kesildigi gibi.
Artık AKP dönemi , zamana uyacaksın dimi, o sana uymassa bile .
Artık dini siyasete alet etmenin nimetlerinden faydalanma zamanı , güzel urbalar giymeye başladık.
pahalı arabalara biniyoruz , artık eskisi gibi dini terimler kelimeler agzımızdanda çıkmaz olmuş, pardon bazen kullanıyoruz ALLAHA ISMARLADIK derken bazen çıkıyo agzımızdan .
Bizim ikinci sıradan, il genel meclis üyesi arkadaşımız, Kızılaydan bir ihale kapmış, artık siyasetten soğudugunu söylüyordu.
"işinin olmıcanı bu işlerin boş oldugunu" anlatıyordu ...
Bizim seçip gönderdigimiz arkadaşlar, atanıp seçeceksiniz dedikleri arkadaşlar, abiler ve başkanımız nevzat er, yeni dönemde aday olursa, borç toplayıp seçime gitmiyecegi kesin.
Onun artık çok parası var ve damatları çok rahat edecekler .
Dün allah dedik, şimdi yallah diyoruz .
Biz hiç ölmicez ve hesapta vermicez ! Sayın başbakan 1986 tepebaşı gazinosunda bir konuşmasında, elindeki refah partisi kartlarını havaya kaldırıp, millete bu güvenceyi veriyor müjdeliyordu. Diyordu ki şu refah kartlarınız kıyamet günü kurtuluşunuz olacaktır .
AKP liler kabirde parti kimliklerini gösterip geçebilirler, sorun yok .
ALLAHA şükürler olsun, siyasal islamcılardan hiçbir cacık olmıyacagını ALLAH BU MİLLETE GÖSTERİYOR, ANLAYANA .
Herkes parayı bulmaya endekslenmiş .
Biz birde islam devleti kurmak gibi hayalerimiz vardı...
Allah korusun topyekün götürürdük .
Paranın dini imanı olmuyor, yüzü sıcak.
Baksanıza Denizdeki Fenerleri bile söndürdü...
Aslında yok birbirimizden farkımız ama biz Osmanlı bankasıyız.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.