Rahatlayın, Ordu'da Kuş gribi tehlikesi yok

Rahatlayın, Ordu'da Kuş gribi tehlikesi yok

Ordu Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, geçtiğimiz yıl rastlanan virüse bu yıl rastlanmadığını ,göçmen kuşların geçiş güzergahında olmamız dolayısıyla rahat olunması gerektiğini söyledi.

SON günlerde göçmen kuşların geçiş yapmasıyla bir dönem Türkiye'de çığ gibi yayılan Kuş Gribi virüsünün önce Zonguldak sonrada Samsun'da kendini göstermesi Ordu Tarım İl Müdürlüğü ekiplerini de alarma geçirdi. Ordu Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, geçtiğimiz yıl rastlanan virüse bu yıl rsatlanmadığını söyledi.

Sadıkoğlu, göçmen kuşların geçiş güzergahında olmamız dolayısıyla endişelerin oluştuğunu ancak vakalara rastlanmadığının altını çizerek, "Bununla ilgili bir takım tedbirler alıyoruz. Görevli ekiplerimiz üst düzeyde tedbirler alıyor ve çalışmalar yapıyorlar. Son günlerde en son Zonguldak'ta görüldü bir iki gün önce de Samsun'da kendini gösterdi ve gerekli tedbirler alındı. Ordu da, daha önce bir ilçede olmuştu ancak şu ana kadar, ne böylesi bir duruma, ne de böyle bir vakaya rastlanmadı. Ancak göçmen kuşlar ve havadan gelen göç devam ettikçe, bu tür vakalara da hazırlıklı olmak lazım" diye konuştu.

Kuş gribi konusunda özellikle gıda ürünleri konusunda endişelenmeye gerek olmadığının da altını çizen Sadıkoğlu, "Piysada satılan ne yumurtada, ne de tavuk etlerinde böyle bir risk yok. Herkesin için rahat olsun. Bu tür entegre tesislerinde bütün tedbirler alınmış vaziyettedir. Herkesin içi rahat olsun. Vatandaşlarımız, aldıkları tavuk etlerini gönül rahatlığıyla tüketebilirler" dedi.

"Kümes hayvanlarınızı hapsedin"

Ordu Tarım İl Müdürü Sadi Sadıkoğlu, krş giribiyle ilgili virüs veya vakaya rastlanmamasının olmayacak anlamına da gelmediğini ifade ederek, "Gelişmiş bir çok ülkelerde, bir çok noktada bu tür tehlikelerin olduğu ancak bu tür göçmen kuşlara ve kümesteki hayvanlara da tedbir alınıyor. Çiftçilerimize, kendi evcil hayvanlarını kümeslerine kapatmalarını, özellikle de yaban hayvanları ve göçmen kuşlarla temaslarını kesmelerini öneriyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.