Polislere askerlik sürprizi

Polislere askerlik sürprizi

Türkiye genelinde 42 bin polisin 1 Ağustos itibarıyla meslekleriyle ilişkileri kesiliyor.Türkiye genelinde görev yapan 195 bin polisten...


Emniyet camiasında şok haber. Türkiye genelinde 42 bin polisin 1 Ağustos itibarıyla meslekleriyle ilişkileri kesiliyor.

Türkiye genelinde görev yapan 195 bin polisten, 40 bin polis memuru ve 2 bin rütbeli polis 1 Ağustos itibari ile meslekle ilişikleri kesilerek askere gidecek.

KADRO AÇIĞI BÜYÜDÜ

Türkiye genelinde 50 bin polis ve 5 bin rütbeli polis açığının olması nedeniyle değişik arayışlar içerisinde olan Emniyet Genel Müdürlüğü, sadece rütbeli polis açığını kapatabilmek için zaman zaman açtığı sınavlarla normal polislerden kazananları rütbeli statüsüne sokmaktaydı.

Yapılan tüm çalışmalara rağmen 5 bin rütbeli polis açığı olan Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 1 Ağustos itibariyle bu açık 7 bine çıkacak. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı Askere Alma (ASAL) Dairesi"nin celplerde olan 3 günlük sınav süresini 25 güne çıkarması, askerliği ertelemek isteyenlerin tamamen önünü kesti.

ŞUBELER ETKİLENECEK

Daha önce celplerde 3 günlük sınav süresince rapor alarak askerliği erteleyenler, sürenin 25 güne çıkması üzerine bu imkandan da tamamen yoksun kalmış oldu. Türkiye genelinde 42 bin polisin askere gitmesi en çok operasyonel birimler olarak adlandırılan şubeleri etkiledi.

195 bin olan polis memuru sayısı bir anda 150 bine düşecek. 55 bin olan açığı kapatmaya çalışan emniyet teşkilatında açık bir anda 97 bine çıkacağı için operasyonel birimler de bundan etkilenecek. İstanbul'da bu durumdan etkilenecek illerin başında geliyor. Buna göre 27 bin polisin görev yaptığı İstanbul'da da 3 bin 500 polis meslek ile ilişiğini kesip silah altına alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.