Polis bomba alarmına geçti

Polis bomba alarmına geçti

Diyarbakır'da 5 kişinin ölümüne neden bombalı aracın patlatılmasından sonra Van ve Bursa'da bomba yüklü 2 minibüsün yakalanması üzerine yurt genelinde çalıntı alarmı verildi.

Diyarbakır'da 5 kişinin ölümüne neden bombalı aracın patlatılmasından sonra Van ve Bursa'da bomba yüklü 2 minibüsün yakalanması üzerine yurt genelinde çalıntı alarmı verildi.

Edinilen bilgilere göre, Diyarbakır'daki patlama sonrasında benzer patlamaların olabileceği istihbaratı ile güvenlik güçleri yurt genelinde alarma geçti. Diyarbakır patlamasından birkaç gün önce terör örgütünün internet sitesinden yandaşlarına büyük şehirlerde eylem yapmaları yönünde talimatlar vermesiyle hassasiyet üst seviyeye çıktığı belirtiliyor. Bölücü terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'da gerçekleştirdiği bombalı saldırı sonrası istihbarat çalışmalarına ağırlık veren emniyet yetkililerinin, son 2 aydan bu yana bombalı araçları aradığı kaydediliyor. Yurt genelinde kaybolan 12 minibüsü çalan örgütün bir kişi aracılığıyla sahte plakalarla çeşitli illerde tescil ettirmeye çalıştığını ancak bunda başarılı olamadıkları ifade ediliyor. Yapılan çalışmalarda bu minibüslerden 7'sinin bulunduğu ve 5'nin ise hala kayıp olduğu vurgulanıyor. Van'da ele geçirilen patlayıcı yüklü aracın da Samsun'dan Kasım ayı içinde çalındığı bilgisiyle güvenlik güçlerinin dikkatini minibüslerin üzerine çevirdi. Hala 3'ü Samsun'dan olmak üzere toplam 5 minibüsü güvenlik güçlerinin her yerde aradığı ifade ediliyor.

Ordu İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de özellikle şehir içi ana arterlerinde sivil, yaya ve resmi ekip sayısını artırırken, özellikle de araçlar üzerindeki denetimler sıklaştırıldı. Park, evrak ve emniyet kemeri uygulaması yapan emniyet ekipleri, inceledikleri araçlarda, hem araç, hem plaka, hem de ehliyet sorgularını yapmadan bırakmıyor. Ordu İl Emniyet Müdürü Sezai Boran, hem İçişleri Bakanlığı'ndan gelen talimatlar doğrultusunda, hem de kendi aldıkları tedbirler doğrultusunda özellikle araç konusunda tedbirlerin en üst seviyede olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.