Perşembe Yaylası Ortak nokta oldu

Perşembe Yaylası Ortak nokta oldu

Tokat'a bağlı Başçiftlik ilçesi Belediye Başkanı Recep Göçer, Aybastı ve Kabataş ilçeleri sayesinde Ordu ili ile bölge halklarının daha iyi kucaklaşmasını sağladığını söyledi.

Tokat'a bağlı Başçiftlik ilçesi Belediye Başkanı Recep Göçer, Aybastı ve Kabataş ilçeleri sayesinde Ordu ili ile gönül bağları olduğunu belirterek, son yıllarda ulaşımının iyi hale getirilmesi ve yolların standardının yükseltilmesinin bölge halklarının daha iyi kucaklaşmasını sağladığını söyledi.


Başçiftlik ilçesinin Tokat ile Ordu arasında bir merkez olduğunu belirten Başkan Göçer, "Tokat-Ordu arası tarihi özelliği olan bir bölge. Biz yıllardan beri Perşembe Yaylası'na gitmenin hasretiyle yanar, yayla günlerini hasretle çekerdik.

Buraya gelip gittikçede buranın pazarlarından yararlanırdık. Perşembe Yaylası'na TOKİ'nin konut yapma girişimi hem bu bölgenin hem de Ordu'yla bir köprü durumunda olan bu ilçenin yıldızını parlatacaktır" dedi.

Perşembe Yaylası'nın Ordu ile Tokat'ın ortak bir değeri olduğunu ifade eden Başkan Göçer, "Ayrıca Perşembe Yaylası'nı sadece Aybastı'yı ya da Ordu'ya bağlı ilçelerin buluşma noktası olarak değil, özellikle Amasya, Tokat ve Ordu çevrelerinde tarihi birleşme noktası olarak görmekteyiz. Yapılan projelerin sadece Aybastı'nın değil, bu bölgenin lehine de olduğunu görmekteyiz.

Turizm bölgesi olan ülkemizde, sahil turizminden öte yaylalar ve kışları kayak merkezlerinin oluşmaya başlaması da bu bölgenin ufkunu açmaktadır. Aybastı, Kabataş, Tokat , Niksar ve Erbağa ticari ilişkilerini geliştiren bölgeler olarak göz önüne çıkmaktadırlar.

 Bu ticari hayatın daha gelişmesi ve devamı için özellikle son yıllarda, her iki ilçenin ulaşımının iyi hale getirilmesi, yolların standardının yükseltilmesi, bölge halklarının daha iyi kucaklaşmasını sağlamıştır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum