Perşembe Uçurtma Şenliği
Ordu'nun Perşembe ilçesinde Geleneksel 5. Uçurtma Şenliği düzenlendi.
Ordu'nun Perşembe ilçesinde Geleneksel 5. Uçurtma Şenliği düzenlendi.
Perşembe Kaymakamlığı ve Perşembe Belediyesi'nin organize ettiği ilçenin ve Yason Burnu'nun tanıtımına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen şenlik renkli görüntülere sahne oldu.
Havanında güzel olmasıyla büyük katılımın sağlandığı şenliğe Perşembe Kaymakamı Mustafa Alkan, Belediye Başkanı Selami Çarkcı, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen'in yanı sıra çok sayıda yarışmacı katıldı. Şenlikte, tertip komitesine kayıt yaptırılmasının ardından uçurtma yarışmalarına geçilmeden önce halk oyunları gösterileri ve çeşitli yarışmalar yapıldı.
Yerel sanatçılarında yer aldığı şenlikte daha sonra uçurtma yarışına geçildi. Rüzgarın zaman zaman şiddetini yitirmesiyle yarışmacılar zor anlar yaşadı. En güzel, en ilginç ve en yükseğe çıkan uçurtma olmak üzere 3 kategoride yapılan yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.
Haberordu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.