Para yerine gazeteyle dolandırdılar

Para yerine gazeteyle dolandırdılar

Ordu'da, 'yardım etmek' vaadiyle kandırılan yaşlı adam, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dolandırıldı.

Ordu'da, 'yardım etmek' vaadiyle kandırılan yaşlı adam, kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından dolandırıldı.


Alınan bilgilere göre, yaklaşık 1 ay önce ameliyat olan ve kontroller için Ordu Devlet Hastanesi'ne gelen 92 yaşındaki Mevlüt Abrak, gelininin evrakları takip ettiği sırada oturmak için dışarı çıktı.

Bir süre sonra Mevlüt dedenin yanına 50 yaşlarında bir şahıs geldi. Kısa süre yapılan sohbetten sonra şahıs Mevlüt dedenin durumuna çok acıdığını ve yardım etmek istediğini söyledi. Şahıs içinde 2 bin 500 YTL olduğunu söylediği gazetelere sarılı para destelerini Mevlüt Abrak'a vererek katkıda bulunmak istediğini belirtti.

Ancak bu arada Mevlüt dededen 250 YTL istedi. Parayı alan şahıs Mevlüt dedenin gazeteleri açmasına fırsat vermeden paraları alıp gözlerden uzaklaştı.

Gelininin gelmesiyle elindeki paketi açan ve içinden kesilmiş gazete parçalarıyla karşılaşan Mevlüt Abrak, dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu. Görevlilerin güvenlik kamerasından tespit etmeye çalıştığı şahısı Müvlüt Abrak gözlerinin iyi görmemesi nedeniyle tanıyamadı.


Her şeyin kısa sürede olduğunu söyleyen gelin Huriye Abrak, "Babam çok sıkıldığını söyleyerek dışarı çıkmak istedi. Geri geldiğimde elinde gazete kağıtlarını gördüm. Olayı bana anlattığında dolandırıldığımızı anladık. O paralarla ilaç alacaktık. Dolandırıcının yakalanmasını istiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.