OTSO Değil mi? Hep Yapar Hesap soran olmaz!

OTSO Değil mi? Hep Yapar Hesap soran olmaz!

OTSO Başkanı Ömer Aydın'a soruyoruz ve cevabını bekliyoruz ? Sayın Başkan; OTSO nun bu ekonomik şartlarda hayatiyetini devam ettirme durumdaki esnafının parasını ve prestijini size emanet ...

OTSO Başkanı Ömer Aydın'a soruyoruz ve cevabını bekliyoruz ?

Sayın Başkan; OTSO nun bu ekonomik şartlarda hayatiyetini devam ettirme  durumundaki esnafınız, parasını ve prestijini size emanet ettiklerinde sorumluluk payınızın bilincinde olduğunuz düşüncesi ile şimdilik "Rehber konusunda" bilgi edinmek babında sorularımızı soruyoruz...

1-)Ordu'lu Tacir ve Esnafların Parası ile Maaş alan Ticaret Odası Genel Sekreteri İ.Hakkı Üçer göreve geldiğinden bu yana kaç Rehberi imzasıyla  yaptırttı ?

2- Yapımına OTSO "Markası" vurulan bu rehberler  güncel bilgilerle mi yapılmıştı ?

3- Güncellenmiş bilgilerle yapılmamış ise rehberde esnafların zararı oluşmuş mudur? Oluşmuşsa Genel Sekreteriniz  İ. Hakkı Üçer'in  bu zararda sorumluluk payı nedir ve gereğini yaptınız mı ?

4- Son bastırılan (2007) rehberde Güncelleme eksiklikleri var mıdır? Varsa bundan kim sorumludur? Ve Genel sekreteriniz İ. Hakkı Üçer'in   güncellenme konusunda "ivedi ve dikkatli davranmama"sı  sonucu herhangi bir sıkıntı doğmuş mudur? Ve rehber basımını yapan firmanın bu konuda uyarısı olmuş mudur? olmuşsa dikkate alınmış mıdır ?

Ordu Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Aydın zaman zaman üylerine  iş rehberi hazırladıklarını, ancak son zamanlarda kendileriyle alakası olmayan şahıslarında kendi adlarına bu tür iş rehbleri oluşturduklarını öğrendiklerini söyledi.

Aydın yaptığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 5174 sayılı yasa ile görev ve yetkileri belirlenmiş olan Odamız bu yasa ile kendisine verilen hak ve sorumluluklar içerisinde görevlerini sürdürmektedir.

Odamızın görevleri arasında üyelerinin tanıtımı ve netvörking faaliyetlerinin sağlanması da bulunmakta olup, Odamız bu kapsamda belirgin aralıklarla Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerini içeren meslek ve iş gruplarına göre ayrıştırılmış iş rehberlerini hazırlamaktadır.

Bu çerçevede en son iş rehberi 2007 yılı Nisan ayında Odamız yetki ve sorumluluğunda hazırlanmış ve üyelerimiz hizmetine sunulmuştur.

Ancak, bugünlerde ticari kimliği, ticaret faaliyet ve referansları Odamızca bilinmeyen ve odamıza kendilerine herhangi bir şekilde görev ve yetki verilmeyen bir takım kişilerin “ Ticari İş Rehberi n” veya benzeri başka unvanlar altında rehber çıkarma çalışmaları içinde bulunduğunu üyemiz ve üyemiz olmayan işletmelere giderek reklam aldıklarını öğrenmekteyiz.

Odamızın bu faaliyeti yapanlarla herhangi bir bağ ve ilişkisi bulunmadığı gibi bu tür rehberlerde odamız üyelerini gösteren genel bir fihrist ve listenin bulunması mümkün olmayacaktır.


Bu tür bir çalışma gerçekleşmesi halinde reklam veren işletmeleri kapsayacak bir çalışma olacağından Ordu Tacir ve Esnafının tamamını içeren bir İş Rehberide olmayacaktır.

Tüm Ordu" lu Tacir ve Esnaflarının Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık mühür ve yetkisini taşımayan Rehber yayın faaliyeti yapma iddiasındaki kişi ve kuruluşlara karşı duyarlı olmasını bu tür faaliyetlerde Odamızın bir taahhüt ve sorumluluğunun bulunmadığını tüm üyelerimize, Ordu Tüccar ve Esnafımıza duyurur, çalışmalarınızda başarılar dileriz." dedi.

Bülten Böyle... Ama Açıklama nasıl olacak....

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.