Orsev'de İlk Bahar

Orsev'de İlk Bahar

Ordu Sanat Evi ( ORSEV) Kuruluşundan bu yana ,17 senedir Ordu’muzun Sosyal,Sanat ve Kültürel etkinliklerine katkıda ve iz bırakmaya çaba gösteren gönüllü sivil toplum kuruluşlarının en önde gelenlerinden birisidir.

Ordu Sanat Evi ( ORSEV) Kuruluşundan bu yana ,17 senedir Ordu"muzun Sosyal,Sanat ve Kültürel etkinliklerine katkıda ve iz bırakmaya çaba gösteren gönüllü sivil toplum kuruluşlarının en önde gelenlerinden birisidir.

Ordu"muzun göz bebeği, 42 senedir Tiyatro sahnelerini Sanatsever Ordu seyircisine açık tutan, Türkiye"mizin Önde gelen Belediye Tiyatrolarından olan , Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatromuz OBKT"nin arka bahçesi konumunda, çalışmalarını titizlikle sürdüren ORSEV"de bu günlerde İlk bahar konserleri hazırlıkları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Orsev"de yapılan Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği çalışmalarına tesadüf eden, yakından takip edebilen Orsev"in sanat sever dostları gerçekten çok şanslı.

5 Nisan 2008 saat 13.00"de Mithat Baş ve Ahmet Gürsoy"un “ Ordu Yöresinde Oğuz Boyları” isimli Ordu Yöresinin Türkleşme serüvenini ele alan araştırma kitabının tanıtımı ve imza günü kokteyli var.

7 Nisan 2008"de Orsev"in katkılarıyla Atatürk Kültür Merkezi AKM"de Saat 19.30"da Levent Okumuş yönetiminde Fasl-ı Dil Türk Müziği Topluluğunun Bahar Konseri var.

29 Nisan 2008 Akşamı Atatürk Kültür Merkezi AKM"de Zülküf Baştürk yönetiminde 20 kişilik “ Türkülerin Dilinden Sazın Telinden” isimli sazlı sözlü Folklörlü SIRA gecesi var.

            FASL-I DİL
Cumartesi günü saat 16.00 gibi Yakup Eroğlu ile birlikte Orsev"e Ayla hanım"ın demlediği enfes tavşan kanı çaylardan içmek için gittiğimizde çok güzel bir sanat ortamında kendimizi bulduk .

Genç ve yetenekli Müzik Öğretmenimiz, Ordu"muzun Ünlü Rock Gurubu Köprü"nün bas gitaristi ve solisti Levent Okumuş"un Şef"liğinde Bahar Konserine hazırlanan Fasl-ı Türk Müziği Topluluğu elemanlarından Ud"larda Yaşar ve Tunca ağabeyimiz, Keman"da Lale Nur, Ritim saz da Hamit"ten oluşan ekipten inanılmaz güzel bir mini konser çalışmasını yine Orsev"in müdavimlerinden Ziya Ataoğlu"nun da zaman zaman fasıllara eşlik etmesiyle zevkle dinledik.


    SONKİŞOT MASAMIZDA
Orsev salonundaki sohbet masamızda Orsev"in Başkanı Sevinç Özel-Baykal Özel, Yakup Eroğlu ve Pele Erol"la bir taraftan enfes Çaylarımızı yudumlayıp bir taraftan da Levent Okumuş"un yönetimindeki Fasl-ı Dil topluluğunun konser çalışmalarını dinlerken Orsev"in Sanat Yönetmeni ve oyuncusu Gülseren Köksal ile birlikte Cumartesi akşamı AKM"de sahnelenecek Tek kişilik oyun SONKİŞOT"un Sanat yönetmeni ve Başoyuncusu Serhat Özcan geldiler.

Orsev"deki bu güzel sanat ortamını konuşurken bu defa masamıza Ankara Birikim Tiyatrosunun sahibi sanatçı Faruk Güvenç"le birlikte demli çaylarda geldiğinde Ordu Sanat Evindeki sanat yönetmenlerinin sohbetleri de Türk Sanat Müziği nameleri arasında bir başka güzelliğe ulaştı.

Müzikli saatler sonrası akşam AKM"de sahnede Sonkişot olacak olan Serhat Özcan , Faruk Güvenç ve Orsev"in sanat yönetmeni Gülseren Köksal Tiyatro öncesi sahildeki meşhur Çorbacı"ya gittiler.

Bu arada Levent"in “ Son ki üç” komutu ile Fasl-ı Dil"in 7 nisan konser repertuvarındaki birbirinden güzel ve anlamlı Türk Sanat müziği eserlerini Orsev"de zevkle dinleme fırsatı bulduk. Son çaylarımızı içerken masamıza Ayla hanım Manolya Türkmen"in özel yaptığı Yaş ve kuru pastalardan oluşan bir tabak bırakmaz mı..!!


Orsev"de dinlediğimiz güzel repertuarın tamamını Orsev"in katkılarıyle Levent Okumuş"un yönetiminde ve Fasl-ı Dil Türk Müziği Topluluğu"ndan mutlaka 7 Nisan akşamı AKM"de ki izleyeceğiz.

Laf aramızda Bahar yorgunluğunuzun gitmesi dileğiyle bu konser dinlenir.. 

   TÜRKÜLERİN DİLİNDEN
    SAZIN TELİNDEN

Sanata ,sanatçıya ve Orsev"in sanat dostlarına kapısı her zaman açık olan Ordu Sanat Evi ORSEV in salonunda Pazar Günü öğleden sonra 29 Nisan" da AKM"de Zülküf Baştürk yönetiminde yapılması düşünülen “ Türkülerin dilinden,Sazın telinden” isimli bir “SIRA GECESİ”nin gurup çalışması varmış. Tesadüf bu ya bu defa ona rastladım.

Orsevin müdüriyetinde Türk Halk Müziği çalışmalarını izlerken Pele Erol"da bir gazetenin tam sayfa bilmecesini çözmeğe çalışıyor, Orsev"in başkan yardımcısı Nemci Oğuz"da Çarşamba günkü “Ben Suçlu”nun davetiyelerini tanzim etmekle meşgul.

Bir zaman sonra Orsev"in mutfağından Sefa Ketenci bir tabak içerisinde yeşil sağan ve marulla süslediği Çiğ Köfteyi masanın üzerine koyup” afiyet Olsun” demez mi..!!

Gelde yeme..!! Komşuda pişti bize de düştü..

Orsev"de olmanın farklılığı bu olmalı…Pele Erol"un iştahına bir diyeceğimiz yok. Maşallah Köfteleri anında dürdü büktü götürdü.. Nemci Oğuz önceleri midem..midem şarkısı söyledi..dayanamadı, azcıktan bir şey olmaz dedi..

Bana gelince ; ne kadar yediğimin farkına varamadım…

Nefis köftelere teşekkürler.

29 Nisan 2008"de AKM"de yapılacak Sıra gecesinde de misafirlere verilecek ikramda Çiğ Köfteyi Sefa Ketenci hazırlayacakmış. Şimdiden kolay gelsin..!!


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.