Ordu'nun kültür elçileri geri döndü

Ordu'nun kültür elçileri geri döndü

Avrupa Birliği'ne bağlı ve aday ülkeler arasında eğitim ve kültür alanında bilgi ve görüş alışverişi yapılması, iki farklı kültürün yakınlaşmasını sağlamak amacıyla 'Hayat Boyu Öğrenim Projesi' kapsamında Ordu Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencile

Avrupa Birliği'ne bağlı ve aday ülkeler arasında eğitim ve kültür alanında bilgi ve görüş alışverişi yapılması, iki farklı kültürün yakınlaşmasını sağlamak amacıyla 'Hayat Boyu Öğrenim Projesi' kapsamında Ordu Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri Çek Cumhuriyeti ve Polonya ziyaretinden döndü.

  Daha önce İsveç, İrlanda, Polonya ve İngiltere'ye proje kapsamında ziyaretlerde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri, 'Kardeş Okul' kapsamında bu yılki ilk ziyaretlerini Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'a yaptı.

  Ordu ekibi, Prag'da ziyaret ettikleri okulda ilgi odağı olurken yerel basına röportajlar verdiler. Ordu ekibi daha sonra Prag'ın ardından Polonya'nın Katowice şehrinde İrlanda, Polonya ve Türkiye ortaklı proje toplantısına katıldılar. Üç ülke de kendi sosyal yaşamı, milli ve manevi değerleriyle ilgili resim sergisi düzenledi.
Anadolu Öğretmen Lisesi, gelecek yıl Kuzey İrlanda'ya ziyarette bulunacak. Aynı okul, 2009 yılının Mayıs ayında yaklaşık 20 kişilik Polonya ve Kuzey İrlanda'dan gelecek yönetici, öğretmen ve öğrencilerden oluşan proje toplantısına ev sahipliği yapacak.

  Anadolu Öğretmen Lisesi Proje Koordinatörü Halis Gözpınar, 'Hayat Boyu Öğrenim Projesi' sayesinde 2 yıl içerisinde 10 öğretmen ve 30 öğrencinin Avrupa ülkelerine eğitim ziyareti yaptığını, bu ziyaretlerde öğrencilerin başka ülkelerin kültürlerini yakından gördüğünü, o ülkenin insanlarına da Türk milli ve manevi değerlerini tanıttıklarını belirtti.

  Polonya ve Çek Cumhuriyeti ziyaretlerine katılan öğretmenlerden Ebru Bayar da bu tür ziyaretlerin farklı kültürleri yakınlaştırdığına dikkat çekerek, "Ancak her şeyden önce Prag'da gördüğüm manzara çok farklıydı. Tarihi bizler kadar yoğun olmayan milletlerin kendi tarihi eserlerine gösterdikleri özen ve hassasiyet ibret verici" dedi.
ÖĞRENCİLERİN HAYALLERİ BÜYÜDÜ
Ziyarete katılan öğrencilerin görüşleri ise şöyle:
Ezgi Akpınar: "Ziyaret ettiğimiz üç okulun her yerinde öğrenci çalışmalarının, resimlerinin, projelerinin asılı olması öğrenciye okulunu daha da çok sevdiriyor ve benim okulum dedirtiyor. Keşke buradaki okullarımızda da böyle yapsak."
Tuğçe Karagöl: "Şehir gazetelerinde manşetten Türkiye'den elit bir okulun illerini ziyaret ettikleri haberini yayınlamaları bizlere unutulmaz bir onur verdi ve bir birey olarak kültürüme katkıda bende varım demenin çok farklı bir haz olduğunu fark ettim."

  Gizemnur Oktay: "Yabancı dil öğrenimimi daha da sağlamlaştırmak için bu tip ziyaretler kaçınılmaz fırsatlar sunuyor ve gelecekle ilgili planlarımı daha da artırıyor. Başka insanlara dili,dini ,ırkı,yaşayışı nasıl olursa olsun hoşgörü ile yaklaşmak gerektiği fikri sizde elinizde olmadan oluşuyor."

  Büşra Şahin: "Ziyaret öncesi gelecekte İngilizce öğretmeni olmak isteyen öğrenci iken , bu ziyaretin ardından Büyükelçi olmak istemek bana verdiği ufkun kesinlikle bir parçası. Ben artık büyük hayaller kuruyorum."
Tuğçe Temel: "Hayallerime ulaşmak bu ziyaretlerden önce sanki daha da zor ve uzak gibiydi ama şimdi dünyanın küçük, benimse büyük işler yapabilecek kadar iradeli ve yetenekli olduğum yönünde bende gelişen özgüven bu hayallerimi daha da bana yakınlaştırıyor."

  Ayşegül Kurt: "Okulumun ve ailemin bana sunduğu bu ziyaretin sonunda ufkum daha da arttı. Ülkeme, milli ve manevi değerlerime inancım pekişti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.