Ordu'daki Artvinliler buluştu

Ordu'daki Artvinliler buluştu

Ordu'da yaşayan Artvinliler, yemekli bir gecede buluşarak, hasret giderdi.

Ordu'da yaşayan Artvinliler, yemekli bir gecede buluşarak, hasret giderdi.


TESK Grand Otel'de gerçekleştirilen geceye ilgi büyük oldu. Geceye Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl ve eşi Bernar Gözlügöl, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve eşi Nermin Torun'da katıldı.

  Gecede konuşma yapan Artvinliler Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Sönmez, amaçlarının doğdukları yerleri unutmamak, gelenek ve göreneklerini devam ettirmek, doydukları yerin sosyal yaşamına katkıda bulunmak ve iki il arasında elçilik yapmak olduğunu dile getirdi. Sönmez, "Göç ettik ama yokluğa teslim olmadık. Yeni imkanlar ortaya çıkardık, çağdaşlığı yakaladık. Bölücü değil birleştirici olduk. Her nerede olursak olalım Artvin'den uzakta da olsak Artvinlilik duygusuyla yaşadık. Doğduğumuz topraklara duyduğumuz özlemi doyduğumuz topraklara da duyduk" dedi.

   Davetlilerin geç saatlere kadar eğlendiği gecede Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve eşi Nermin Torun, yöreye ait halk oyunları gösterisine birlikte katıldı. Torun çifti Artvinlilerle halay çekti ve oyuna ait figürleri ustalıkla sergiledi. Gece hediye çekilişleri ile renk kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.