Ordu'da ortak otel sessizliği

Ordu'da ortak otel sessizliği

Ordu iş dünyası, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un 'ortak bir otel' yapılması teklifine sessiz kaldı.

Ordu iş dünyası, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un 'ortak bir otel' yapılması teklifine sessiz kaldı.

Ulusoy'un 700 bin YTL'yi kendi girişimleriyle toplayacağını açıklamasına rağmen Ordu iş dünyası ortak bir otel yapılması konusunda bir araya gelemedi.


TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyeleri ve tur acentesi sahipleri ile birlikte 20 Mayıs 2008 tarihinde Ordu'ya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, akşam TESK Otel'de verilen yemekte, turizmin gelişmesine ön ayak olması açısından ortak bir otel yapılması teklifini Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Ömer Aydın ve Belediye Başkanı Seyit Torun iş dünyasına taşıdı. Ancak ikilinin görüştüğü iş adamları ortak otel yapma fikrine soğuk baktı.

 OTSO Başkanı Ömer Aydın, bu işe girebilecek bir kaç iş adamıyla görüştüğünü ancak olumlu bir hava bulamadığını belirtti. Aydın, "Görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Araştırıyoruz. Şu ana kadar bir sonuç alamadık" dedi.


Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise Ordu'da 'ortak bir otel' yapılmasının mümkün olamayacağını söyledi. Geçmişte Orsan, Ulutaş, Çamsan gibi bazı ortaklık örneklerinin iyi bir sonuç bırakmadığını hatırlatan Başkan Torun, "Başaran Ulusoy'un teklifi çok güzeldi.

Keşke olabilse. Ama Ordu'da ortak bir otel yapılması şu aşamada mümkün gözükmüyor. Ama TÜRSAB gelir burada bir arsa ister, yer gösteririz ve otel yaparsa bazı işadamlarını bu işe yönlendirebilir. Ordu'da hangi 10 tane iş adamı 100'er bin YTL ortaya koyabilir? Adam daha Orduspor'a 5 bin YTL'yi zor veriyor" diye konuştu.


ULUSOY NE DEMİŞTİ?
20 Mayıs tarihinde yönetim kurulu üyeleri ve tur acentesi sahipleri ile birlikte Ordu'ya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TESK Otel'de verilen yemekte 'Ordu iline karşı mahcup olduklarını' dile getirmiş ve ortak bir yatırım yapmayı teklif etmişti.

Ordulu iş adamlarının artık ellerini cebine atmasını isteyen Ulusoy, şöyle konuşmuştu: "Hep diyorsunuz ki, devlet buraya havaalanı, liman yapsın. Yok öyle yağma. Bu coğrafyanın evlatları öyle Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de değil birazda buraya yatırım yapsın. Yok mu Ordu'da 150 bin YTL verecek 100 tane iş adamı.

100 bin YTL'yi ben Başaran Ulusoy adına verdim. 100 bin YTL'de yönetim kurulu arkadaşlarım verecek. Haluk Ulusoy'dan da 100 bin YTL alırız. 100 bin YTL'de Kültür Bakanı'ndan alacağımı biliyorum. Belediyemiz ve İl Özel İdaresi"nden de valimiz verecek. Yediyi bulduk.

Yüz kişi 100'er bin YTL verdiğinde 10 trilyon yapar. Bir otel yaparız. İkincisi de bunun peşinden gelir. İki otel yılda 180 bin yatak yapar. İkiye bölsek bu 90 bin kişiye istihdam olur. Bu tablo esnafımızın, taksici, lokantacı, hediyelik eşya satan esnafımız yüzünü güldürecek. Burada iş tüccara düşüyor. Ben bunlardan parayı alacağım. Oteli yapacağız. 12 ay işletmesi bize ait.Güçlü güzel bir proje ile oteli ben üstleniyorum.

Ordu'ya yakışır, örnek bir proje ile beraber bunu yapacağız. Yaşam biçimi olan hizmet sektörü benim işimdir. Çağdaş sanatın merkezi Ordu olması gerekir diye düşünüyorum. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile çok güzel çalışıyoruz. O parayı sıkar ama ben almasını bilirim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.