Ordu'da kaynakçılık kursu açılıyor

Ordu'da kaynakçılık kursu açılıyor

Ordu Merkez endüstri meslek lisesinde, elle elektrik ark kaynakçılığı, elle oksi-gaz kaynakçılığı kursu düzenleneceği açıklandı.

Ordu ili şehir içi gaz dağıtım ihalesini alan ve 2008 yılı içerisinde kullanım alanlarına gaz verecek olan aksa doğalgaz dağıtım A.Ş.ile Ordu Merkez Endüstri meslek lisesi arasında yapılan protokol gereği, Merkez endüstri meslek lisesinde, elle elektrik ark kaynakçılığı, elle oksi-gaz kaynakçılığı kursu düzenleneceği açıklandı.

Kursla ilgili yapılan açıklamada; EPDK ( Enerji piyasası düzenleme kurulu ) yönetmelikleri gereği kaynakçı sertifikası olmayan doğalgaz kaynakçısının, yapmış olduğu doğalgaz işleri geçerli sayılamayacaktır.

Kursun sonunda gaz firmasının, kaynak sınavları konusunda anlaşmış olduğu, akredite kuruluş olan Alman loydu tarafından kursun sınavları yapılacaktır. Sınav işlerinin, sınavı yapacak olan firma tarafından İstanbul"daki atölyelerinde flimleri çekilerek katılımcıların başarılı olup olmadığı, sınava katılanlara başarılı-başarısız şeklinde bildirilecektir.

   Kurs Ücretleri şöyle:
•Elle elektrik ark kaynakçılığı kursu katılım ücreti:325 ytl (kdv dahil)dir.
•Elle oksi-asetilen kaynakçılığı kursu katılım ücreti:325 ytl (kdv dahil)dir.
•Her iki kursa katılım ücreti: 500 ytl (kdv dahil)dir.
•Sınavda başarısız olan kursiyerlerin tekrar sınava girmeleri durumunda her sınav için katılım ücreti 225 ytl (kdv dahil)dir denildi.

   Dolayısıyla, elle elektrik ark kaynakçılığı, elle oksi-gaz kaynakçılığı kursuna katılmak isteyen kursiyerlerin iyi derece de kaynak bilmeleri gerekmekte.
  Yapılan açıklamada adayların sınava bir kez girme hakkını olduğunu ikinci kez girmek için hatılım ücretini belirtilen şekillerde yatırmaları gerektiği ve sınavla okulun herhangi bir bağlantısının olmadığı söylendi.

Kursla ilgili ayrıntılı bilgi Ordu Merkez End.Mes.Lis. Tes.Tek.ve İklm. alanından ve 2231408-149 nolu telefondan alınabilecek.

  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.