Ordu'da kadın projesine erkek ilgisi

Ordu'da kadın projesine erkek ilgisi

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (ESOB) ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'ne Ordu'da erkekler büyük ilgi gösteriyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlikleri (ESOB) ile Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'ne Ordu'da erkekler büyük ilgi gösteriyor.


Kadın girişimcilerin gerekli bilgi ve becerilerle donanmasına yardımcı olmak diğer yandan işsizliğin azaltılmasına ve istihdamın artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla başlatılan 'Kadın Girişimciliğini Destekleme Projesi'ne erkeklerin de ilgisi giderek artıyor.

 Daha fazla kadın girişimcinin iş hayatına katılması ve kadınların iş hayatında da evlerindeki gibi üretken ve aktif olmalarını amacıyla gerçekleştirilen eğitim programından yararlanmak isteyen Ordulu erkek girişimcilerin sayısı artınca katılımlara yüzde 20 sınırlaması getirildi.


Bu çerçevede Ordu'nun da içinde bulunduğu 25 ilde sabah öğle ve akşam olmak üzere içerisinde erkeklerinde bulunduğu 75 kursiyerin ilk dönem kursları tamamlandı.

 İlk etap kursları tamamlayan kursiyerler geliştirdikleri yeni projelerinin yanı sıra çiçekçi, gözlemeci, modaevi gibi iş yerleri olan girişimcilerde birbirlerine iş yollayarak büyük bir dayanışma gösteriyor.


ORDU İLİ BİRİNCİ
Kadın Girişimcileri Destekleme Projesi Asistanı Arzu Durak, projenin yürütüldüğü 25 ilde, Ordu'nun şu ana kadar başvuru bakımından birinci sıralarda yer aldığı belirtti.

Girişimcilik anlamında verilen eğitimden yararlanmak isteyen erkeklerinde büyük ilgisinin olduğunu kaydeden Durak, "Proje kapsamında verdiğimiz kurslarımıza en az kadınlar kadar erkekler de ilgi gösteriyor. Ancak erkeklerin ilgisi artınca yüzde 20 sınırlaması getirmek zorunda kalındı" dedi.

İlk etap kurslarının çok verimli geçtiğini ve ikinci etap kursların başladığını ifade eden Arzu Durak, "İlk etap kursları tamamlayan girişimcilerimiz kendi projelerini fikirlerini paylaşmak, birbirlerinden deneyim ve fikir almak için bir araya gelip toplandılar. Bu toplantıların her ay düzenli olarak yapmaya karar alındı" diye konuştu.


Ordu'da projeye yapılan 200'ün üzerindeki başvurunun üç grupta yapılacağını belirten Arzu Durak, ikinci 75'er kişilik grubun kurslarının tamamlanmasından sonra son etap kursların en kısa zamanda başlayacağı sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.