Ordu'da hibe raporlama semineri

Ordu'da hibe raporlama semineri

Ordu'da, Avrupa Birliği (AB) Hibe fonlarından yararlanan proje sahiplerine ara ve nihai raporlama eğitimi verildi.

Ordu'da, Avrupa Birliği (AB) Hibe fonlarından yararlanan proje sahiplerine ara ve nihai raporlama eğitimi verildi.

AB TR 90 Düzey 2 Bölgesi Bölgesel Kalkınma Programları kapsamında hibe almaya hak kazanan projelerin uygulamaları sürüyor. Ordu, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon'da devam eden projelerin uygulanması esnasında karşılaşılan sorunların giderilmesine yönelik çeşitli eğitimler projeden faydalananlara verilmeye devam ediliyor.

  Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından gönderilen uzmanlar, projeden faydalananlara çeşitli konularda karşılaşabilecekleri ya da karşılaştıkları sorunları ve çözüm önerilerini içeren sunumlar yapıyor.

   Hibe faydalanıcılarını bilgilendirmek suretiyle, projelerin uygulamasında meydana gelebilecek sorunların ortadan kaldırılması veya sorunların oluşmasına fırsat tanınmaması için bu çalışmaları belirli aralıklarla uygulamaya devam edildiği bildirildi.

 Bu amaçla Ordu'da TR 90 Düzey 2 Bölgesi Programları kapsamında proje uygulayan hibe faydalanıcılarına yönelik "Avrupa Birliği Projeleri Ara ve Nihai Raporlama Eğitimi" verildi. Ordu Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu"nda gerçekleştirilen eğitime AB proje eğitim uzmanı Bilal Ekmekçi konuşmacı olarak katıldı. Slayt gösterisi şeklinde yapılan eğitimlerde Bilal Ekmekçi, proje sahibi hibe faydalanıcılarına raporların projenin amacına uygun olarak hazırlamasının çok önemli olduğunu söyledi.

  Proje uygulama sürecinde resmi kurumlarla koordinasyon konusunda da proje sahiplerine bilgiler veren Bilal Ekmekçi, yaşadıkları tecrübeleri katılımcılara aktardı. Performans göstergeleri bölümünün nasıl hazırlanacağını da detaylı bir şekilde anlatan Ekmekçi, son olarak hibe sahiplerinin sorularını cevapladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.