Ordu’ ya Japon gelin

Ordu’ ya Japon gelin

Babasının şirketinde çalışan Türk genciyle yaklaşık 2 yıl önce Japonya'da dünya evine giren Japon kızına, Ordu'da Türk adetlerine göre düğün yapıldı.

Ordulu Ali Osman Döner, çok sevdiği ülkesinden 6 yıl önce ekonomik nedenlerden dolayı ayrılarak Japonya'nın yolunu tuttu. Kültürü ve dili farklı bir ülkede büyük zorluklar yaşayan Ali Osman, bir inşaat şirketinde işe başladı. Babasının şirketini ziyaretleri sırasında Türk genci Ali Osman'ı gören Japon kızı Eirin Furuya(26), Ali Osman'a aşık oldu ve şirkete ziyaretlerini sıklaştırdı.

Başta bu ilişkiye sıcak yaklaşmayan Ali Osman'ın da daha sonra Eirin'e kanı ısındı. Arkadaşlıkları kısa zamanda aşka dönüşen Ali Osman ve Eirin, 3 yıllık beraberlikten sonra evlilik kararı aldı. Kararlarını anne ve babasına açan Eirin, ailesinden de olumlu yanıt alınca Ali Osman ile Japonya'da dünyaevine girdi.

Evliliklerinin ilk yılında birde kız çocukları olan Döner çiftinin mutlu evlilikleri devam ederken, Japon gelin bir yandan Türk adetlerini araştırmaya başladı. Türk usulü düğünler çok hoşuna giden Japon gelin, eşine Türkiye'de düğün yapmak istediğini söyledi. Bu fikri olumlu karşılayan Türk genci, apar topar çocuklarını alarak Türkiye'nin yolunu tuttu.

Kısa sürede yapılan düğün hazırlıklarının ardından Japon geline 3 günde Türk oyunları öğretildi. Belediye düğün salonunda çok sayıda davetlinin katıldığı düğün merasiminde Japon gelin, sevecen ve cana yakın tavırlarıyla herkesin sempatisini topladı. Kısa sürede öğrendiği Türk oyunlarını da ustalıkla sergileyen Eirin, sadece Karadeniz Bölgesi'ne özgü karşılama oyununda zorluk çekti.

3 yıl önce Japonya'ya gittiğini ve başta büyük zorluklar çektiğini belirten Türk genci Ali Osman Döner, ilk arkadaşlık teklifinin Eirin'den geldiğini söyledi. Kısa sürede arkadaşlıklarının ilerlediğini ve ailelerin de izniyle evlendiklerini ifade eden Ali Osman Döner, "Japonya'da sıradan bir evlilik sürerken eşim sürekli Türklerle ilgili yazılar okumaya başladı. Türk düğünlerinin çok hoşuna gittiğini ve kendisinin de böyle bir düğün yapmak istediğini söyledi" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.