"Ordu okuyor" kampanyası devam ediyor

"Ordu okuyor" kampanyası devam ediyor

''Türkiye Okuyor' Kampanyası" kapsamında Ordu'da çalışmalar sürüyor.

''Türkiye Okuyor' Kampanyası" kapsamında Ordu'da çalışmalar sürüyor.

Ordu Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma-yazma kurslarına başvuran 18 kursiyer okuryazar olurken, 8'i ilköğretim diploması aldı. İki kademeli olarak yapılan kurslarda ilk kademede okuma yazmayı öğrenenler, ikinci kademede ilköğretim düzeyinde dersler görerek diploma almaya hak kazandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ergin Altuntaş, yıl içerisinde açtıkları kursların çok başarılı olduğunu belirterek, ikinci dönem kurslara daha büyük katılımların olacağına
inandığını söyledi.

Hiç okuma-yazma bilmeyen ve eğitimlerini yarıda bırakmış insanlara yardımcı olmanın kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini belirten Altuntaş, kurslarına 75 yaşındaki ninelerin dahi başvurduğunu kaydetti. 9 Haziran- 5 Eylül tarihlerinde ikinci aşama kurslar için kayıtların başlayacağını hatırlatan Altuntaş, "Türkiye Okuyor Kampanyası'na gönülden inanan insanlar olarak, kurslarımıza tek kişi katılsa dahi biz çalışmalarımızı devam ettireceğiz.

 Bununla ilgili afişler asıyoruz, insanlarımızı bilinçlendiriyoruz. İlk dönem birinci kademeyi başarıyla tamamlamış kursiyerlerimizle beraber yeni açacağımız kursun çok daha büyük katılımla gerçekleşeceğine inanıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.