Ordu Giresun fındığı konuştu

Ordu Giresun fındığı konuştu

Ordu ve Giresun Valilikleri ile Ordu (ODÜ) ve Giresun Üniversitesi'nin (GÜ) ortaklaşa gerçekleştirdikleri "Giresun-Ordu Çizgisi; Fındık İçin Ortak Bir Gelecek" isimli fındık ....

Ordu ve Giresun Valilikleri ile Ordu (ODÜ) ve Giresun Üniversitesi'nin (GÜ) ortaklaşa gerçekleştirdikleri "Giresun-Ordu Çizgisi; Fındık İçin Ortak Bir Gelecek" isimli fındık sempozyumunun ikinci oturumu Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı.

                  
ODÜ'den öğretim görevlilerinin konuşmacı olarak katıldığı sempozyuma, Ordu Valisi Ali Kaban, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, GÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk'ün yanı sıra çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler, üretici temsilcileri ile üreticiler katıldı.

                 

Sempozyumda bir konuşma yapan ODÜ Rektör Yardımcısı Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Bostan, modern meyvecilik sürecinde fındık yetiştiriciliğinin sorunları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Dededen kalma yöntemlerle fındık yetiştirme devrinin sona ermesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Zeki Bostan, bir an önce fındık bahçelerinin yenilenmesi gerektiğini vurguladı.


Prof. Dr. Zeki Bostan'dan sonra bir konuşma yapan ODÜ Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Karadeniz, '1. ve 2. standart fındık yetiştiriciliği bölgelerinin karşılaştırılması ve sosyo ekonomik yönden değerlendirilmesi' konusunda bilgiler verdi.

Son 60 yılda 1. standart bölgede üretim alanlarının yüzde 57 artmasına karşılık 2. standart bölgede yüzde 788 oranında artış yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Turan Karadeniz, arz talep dengesinin neden bozulduğunun açıkça ortada olduğunu kaydetti.


ODÜ öğretim görevlileri Prof. Dr. Bostan ve Prof. Dr. Karadeniz oturumun son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Oturumların tamamlanmasından sonra Ordu Valisi Ali Kaban ve Giresun Valisi Mustafa Taşkesen her iki üniversitenin öğretim üyelerine teşekkür plaketi verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.