Ordu Giresun el ele

Ordu Giresun el ele

4. Geleneksel Esenler’de Yaşayan Anadolu Kültür ve Folklor Festivali’nin ikinci gününde sahne alan Murat Kekilli, sevenlerine unutamayacakları bir akşam yaşattı.

Geçtiğimiz Cuma günü başlayan 4. Geleneksel Esenler"de Yaşayan Anadolu Kültür ve Folklor Festivali bütün hızıyla devam ediyor. İlk gün akşamında Malatya, Sinop ve Samsun yöresine ait derneklerin etkinliklerinin ardından sahne alan Ayna Grubu Esenlerli gençlere büyük bir coşku yaşattı.

Mahalli derneklerin standları gün boyu büyük bir canlılığa şahit oldu. Standlarında yörelerine ait yiyecek ve giyecekler ile birlikte folklorik zenginlerini davetlilere sunan mahalli dernek yöneticileri karşılıklı ziyaretlerle de dostluk ve arkadaşlıklarını geliştirdiler.

Cumartesi günü akşamı sırasıyla Yozgat, Batman, Bitlis, Rumeli, Kayseri, Ordu, Erzurum, Giresun ve Sivas dernekleri, programlarını icra ettiler. Ordulular Derneği"nin programında 5 yaşındaki Ege Tuncel"in İstiklal Marşı"nın 10 kıtasını ezbere okuması büyük bir alkış aldı.

Giresun Dernekleri Federasyonu (Girdef) Genel Başkanı Sıtkı Ada, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan"a üzerinde "Mehmet Öcalan" yazan Giresun Spor"un 28 numaralı yeşil-beyaz formasını hediye etti.


Dernekler kendilerini gösterdi

Festivale günler öncesinden hazırlanan mahalli dernekler, akşamları kendilerine ayrılan saatlerde Esenler halkına programlarını sundu. Festivalin birinci günü Malatya, Sinop ve Samsun; ikinci günü Yozgat, Batman, Bitlis, Rumeliler Derneği, Kayseri, Ordu, Erzurum, Giresun, Sivas; üçüncü günü de Ardahan, Trabzon, Kastamonu, Yeşil Trakyalılar Derneği, Erzincan, Bayburt, Tokat, Çorum, Adıyaman ve Amasya dernekleri hazırladıkları programları icra etti.

Ordulular Derneği"nin programında 5 yaşındaki Ege Tuncel"in İstiklal Marşı"nın 10 kıtasını ezbere okuması, Yeşil Trakyalılar Derneği"nin programında Estergon Mehteran Takımı"nın verdiği mini konser büyük bir alkış aldı. Bayburtlular Derneği"nin sunduğu deve oyunu da büyük ilgi gören etkinlikler arasındaydı. Dernek folklor ekiplerinin yöresel kıyafetle sundukları oyunlar da şenlik alanını dolduran binlerce kişi tarafından beğeni ile izlendi.

Festival boyunca, dernek programlarının ardından sahneye çıkan, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan"ın destek verdiği Esenlerli gençlerden oluşan break dans grubu nefes kesen bir gösteri sundu.


İkinci gün gösterilerinde Yozgat,Batman,Bitlis,RumelilerDerneği,Kayseri,Ordu,Erzurum ve Sivas ile Giresun sahne aldı.

Renkli görüntülerin yaşandığı gecede 20 bin kişi Giresun"u izledi.

Ordu"nun ardından sahne alan Giresun"da Salim Işıklı ile Gözde Durmuşkaya konseri izlenerek sık sık alkış alırken,Ordu gecesinde sahne alan Seyfettin Tomakin “Giresun-Ordu el ele “ sloganına alkış istemesi duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Sıtkı ADA yaptığı konuşmada ,Anadolu kültürünü bir araya getiren ve topluca izlenmesine vesile olan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan"a teşekkür ederek kendisine Topal Osman Kitabı ile Giresunspor forması hediye etti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum