Ordu Devlet Hatanesine ek bina

Ordu Devlet Hatanesine ek bina

Son 5 yılda hızlı bir büyüme dönemi yaşayan, çağdaş ve modern bir hastane haline gelen Ordu Devlet Hastanesi, ağustos ayında yeni binasını hizmete sokacak.

Son 5 yılda hızlı bir büyüme dönemi yaşayan, çağdaş ve modern bir hastane haline gelen Ordu Devlet Hastanesi, ağustos ayında yeni binasını hizmete sokacak.

Ordu da yoğunluk bakımından en yoğun olan hastane olan Ordu Devlet Hastanesi son zamanlarda bünyesine kattığı alanlarla adından sıkça söz ettiriyor.

Geçen yıl 700 bin kişin poliklinik tedavisi gördüğü, bu yıl ise 1 milyon kişiyi zorlayan Ordu Devlet Hastanesi'nde yeni ünitelerin açılması, doktor ve hemşire sayısının artması, yeni cihazların alınması, yakın zamanda kalp ameliyatlarının da yapılmasına başlanması üzerine ihtiyaç haline gelen ve inşaatına geçen yıl başlanan 5 katlı ek bina ağustos ayında hizmete giriyor.

Bodrum ve zemin kat dahil 5 kat olarak inşa edilen ek binanın hizmete girmesiyle büyük bir rahatlık yaşayacaklarını belirten Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atilla Öztürk, yeni binada depo, hasta kabul üniteleri, ameliyathaneler, merkez ve patoloji laboratuarları bulunacağını söyledi. Bodrum katın depo olacağını kaydeden Opr.Dr. Öztürk, "Hastanenin ilaç ve malzemeleri hep farklı alanlarda bekletiliyor. Bodrum katını depo olarak kullanacağız ve tüm malzemeler bir arada olacak. Zemin katta ise hasta kabul üniteleri ve acil servis bulunacak. Acil servisin bulunduğu bölüme tomografi üniteleri de kuracağız. 1. katta ise ameliyathaneler olacak. Bu durumda 9 olan ameliyat odası sayısı 16'ya çıkarılacak. 2. kat geniş bir merkez laboratuarı, 3. kat ise patoloji laboratuarı olacak.
Ek binadaki ünitelerin hizmete girmesiyle insanlarımız bina içerisinde koridorları ve üniteleri dolaşmayacaklar. Ek binada hastaya ilk müdahalenin yapılacağı tüm ünite ve alanlar bulunacak" dedi.

HEDEF EKSİZSİZ TEDAVİ
Hastane binası yanında kamulaştırılan arazi üzerinde acil durumlarda kullanmak üzere helikopter pisti ve 200 araçlık otopark inşa ettiklerini de kaydeden Öztürk, “Şu anda toplam 500 araçlık otoparkımız oldu. Yeni ve daha büyük yemekhane inşa ettik. Yemekhaneden hasta refakatçıları ve yakınları da çok cüzi bir miktar ödemek yoluyla yararlanabiliyor. Çevre illerden de çok sayıda hastaya hizmet veriyoruz. Komple bir bölge hastanesi olmak yolunda hızla ilerliyoruz. Hedefimiz her türlü tedavinin yapılır hale geldiği, insanların il dışına gitmek zorunda kalmadığı bir hastane olmak” diye konuştu.

Çelebioğlu mevkisinde bulunan eski SSK Doğum Merkezi olan binayı Nuri Başer Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmete kazandıracaklarını da vurgulayan Başhekim Öztürk, “Binayı 1 milyon YTL"ye ihale ettik. Binada önce deprem güçlendirme çalışması yapılacak. Yıl sonuna kadar da burayı tamamlayıp hizmete açacağız” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.