Ordu Büyükşehir Belediyesi:   Engelleri Birlikte Aşıyoruz

Ordu Büyükşehir Belediyesi: Engelleri Birlikte Aşıyoruz

Şehrimizde pek çok engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını en aza indirmek ve çözüm üretmek her şeyden önce insani sorumluluğumuz olmalıdır. Onların mutlu olmaları, ileriye güvenle bakabilmeleri, kendi kendilerine yeter dur

Ordu Büyükşehir Belediyesi:

Engelleri Birlikte Aşıyoruz

24733

BAŞKAN GÜLER, “YAPTIĞIMIZ VE YAPACAĞIMIZ TÜM ÇALIŞMALARDA ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURUYORUZ”

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

 

Mesajında yaptıkları ve yapacakları tüm çalışmalarda engelli bireylere faydalı olmayı göz önünde bulundurduklarının altını çizen Başkan Güler şu görüşlere yer verdi:

 

Engelliler günü olarak kabul edilen 3 Aralık tarihi engellilerin hakları, kazanımları ve yaşam standartlarını geliştirmesi açısından önemli bir gündür. Bugün sadece engelli bireyler ve ailelerini değil, toplumun her kesimini ilgilendiren bir gündür.

 

Şehrimizde pek çok engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Engelli kardeşlerimizin sorunlarını en aza indirmek ve çözüm üretmek her şeyden önce insani sorumluluğumuz olmalıdır. Onların mutlu olmaları, ileriye güvenle bakabilmeleri, kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için tüm kurum ve kuruluşlarımızla iş birliği içerisinde olmalıyız.

 

Engeli vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltecek en küçük çalışma dahi bizim için önemli ve değerlidir. Ordu Büyükşehir Belediyemizce yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda kardeşlerimizi de göz önünde bulundurarak onlara faydalı olmak için çalışmaktayız

 

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübümüz bünyesinde bulunan engelli sporcularımızdan desteğimizi esirgemiyoruz. Engellilerimizin sosyal hayata kazanımları konusunda da ORMEK aracılığıyla birçok kursta eğitim almalarını sağlıyoruz. İlçelerimizde engelli vatandaşlarımızın in Engelsiz ParkEngelsiz Plaj ve Engelsiz Çocuk Parkıçalışmalarını hayata geçirdik. Ünye Bisiklet yolunda engelli rampalarını hayata geçirirken il genelinde izli yürüyüş yolu yaptık. Yine engelli kardeşlerimizin kamu, kurum ve kuruluşlarındaki işlemlerini kolaylıkla yapmalarını sağlamak amacıyla Engelsiz Taksihizmetini onların kullanımına sunuyoruz. Aynı zamanda toplu taşımlarda ise ücretsiz hizmet veriyoruz.

 

 

Bunların yanı sıra çeşitli medikal yardımlarla birlikte Aile Destek Merkezimizden psikolojik destek alabilme, Sosyal Market’ten alışveriş yapabilme, aşevinden yaralanabilme imkanını sunuyoruz. Kültür Otağında çeşitli etkinlikler düzenleyerek şirketlerimizde de indirim uygulamaları fırsatı sunuyoruz. 

 

Bu vesile ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkı sağlayacağını ümit ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve onların her an yanında olan kıymetli ailelerine sağlık, mutluluk ve huzur diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.