Ordu Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı çalışmalarını içeren Faaliyet Raporu da görüşüldü. 2022 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, yerini Meclis 1. Başkan Vekili Celal Tezcan’a devrederek, meclis sır

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN 2022 YILI FAALİYET RAPORU

TÜM MECLİS ÜYELERİNİN OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Ordu Büyükşehir belediyesi basın müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada 2022 yılı faaliyet raporunun ve diğer belediye çalışmalarının görüşürüz bir toplantı aşağıya aynen aktarılmıştır..,

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ordu için önemli kararlar alındı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündem maddelerine geçmeden önce değerlendirmelerde bulunan Başkan Güler, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan 28. Dönem Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülke ve millete hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

Meclis üyelerine yapılan ve devam eden projelerle ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Güler, Ordu’nun ikinci yüzyılında çıtanın daha da yukarıya çıkacağına vurgu yaptı.

“SEÇİMLER DEMOKRASİNİN ŞÖLENİDİR”
img-5801.jpeg

Gündem maddeleri öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Güler, 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçimlerin ülkemize hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Seçimler demokrasilerin şölenidir. Türkiye’miz demokratik olmanın en büyük unsurlarından bir tanesi olan seçim dönemini yaşıyor. Bölgemize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm partilere barış içinde başarılar diliyorum. Ordu’ya yakışır bir dönem temenni ediyorum. Sizlere de seçilmişler olarak burada büyük bir rol düşüyor. Hep başından beri söylediğimiz bir şey vardı. Ordu’da inşallah Ordu efendiliğini gösterecek şekilde bir dönem yaşar. Hepimiz farklı düşünebiliriz ama Ordu noktasında duygudaş olmalıyız.”

“ORDU’DA YEŞİL ALAN MİKTARINI 2 KATINA ÇIKARTTIK”

Ordu’da yeşil alan miktarını 2 kat artırdıklarının altını çizen Başkan Güler, “Doğamızın güzelliklerini yeniden keşfettik. Bununla ilgili yeşil alanlarımızı büyüttük. Aşağı yukarı bizden önceki dönemde toplam 750 dönüm yeşil alanımız vardı. Şimdi bunu 1630 dönüme çıkardık. Bizden önceki Ordu’nun toplam yeşil alanı 100’de 115 artırdık. Çok büyük bir başarıdır” şeklinde konuştu.

“MELET BİZİM ÖNEM VERDİĞİMİZ BİR PROJE”

Melet projesinde çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Güler, “Ordu’muza önemli eserler kazandırmaya devam ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak 19 ilçemizde söz verdiğimiz projeleri tek tek yapıyoruz. Bunlardan bir tanesi de Melet projesidir. Melet projesi herkesin iftihar edeceği bir projedir. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bittiğinde şehrimizin önemli noktalarından bir tanesi olacak”

“YOROZ’A DEV TÜRK BAYRAĞI ÇEKİLDİ”

Ordu’nun önemli turizm noktalarında yapılan çalışmalara da vurgu yapan Başkan Güler, “Altınordu ilçemizde bulunan Yoroz Kent Orman’ında çalışmalar son aşamaya geldi. Dün ekiplerimiz oraya dev Türk bayrağını göndere çektik. Buranın şimdi sadece ışıklandırması kaldı. Ondan sonra yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başlayacak. Bu çalışmalarımız haricinde Kumbaşı, Yalıköy’e parklar yaptık. Bir yandan Ihlamur ve Erguvan Parkı yaptık. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışmalarımız tam gaz devam ediyor” dedi.

“35 YILLIK ÇÖP SAHASI MEYVE BAHÇESİNE DÖNÜŞÜYOR”

Ünye ilçesinde 35 yıldır çöp döküm sahası olarak kullanılan alanın rehabilite edildiğinin altını çizen Başkan Güler, buranın meyve bahçesine dönüştürüleceğini söyledi.

Başkan Güler, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ünye ilçemizde bulunan ve bizim dönemimizde çöplük olmaktan kurtardığımız alanı meyve bahçesine dönüştürüyoruz. Burası 35 yıldır çöp alanı olarak kullanılıyordu. Şimdi burayı değişik meyve çeşitleri ile yeni bir yaşam alanına dönüştüreceğiz. Yapacağımız bu çalışmalarla il genelinde yeşil alan sayısını 2 katına çıkartmış olduk. Şimdiden Ünye ilçemize hayırlı olsun”

“YEŞİL EKONOMİYİ HAREKETE GEÇİRDİK”

Ordu’da yeşil ekonomiyi hayata geçirdiklerinin altını çizen Başkan Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak geride bıraktığımız 4 yılda yeşil alan miktarını iki katına çıkardık. Yeşil ekonomi, çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ekonomidir. Bunun içerisinde rüzgâr, güneş ve diğer enerjiler var. Allah nasip etti bunların yasasını çıkardım. Şimdi de memleketimizde güneş enerjisi ile HES’leri ile bunları yapıyoruz. Yine Türkiye’de tek olan dalga enerjisinden elektrik etme, yani biz en küçük büyükşehiriz ama yaptığımız şeyler dikkat çekici boyutlarda yer alıyor” diye konuştu.

“SU PROBLEMİ OLAN MAHALLE SAYISI 60’A DÜŞTÜ”

Göreve geldikleri günden itibaren her alanda çalışma yaptıklarını belirten Başkan Güler, OSKİ ekipleri tarafından yapılan çalışmaları da değerlendirdi. Su sıkıntısı çeken mahalle sayısının 60’a düşürdüklerini dile getiren Güler, “Göreve geldiğimizde 772 mahallenin 272 tanesinde su sıkıntısı yaşanıyordu. Bu sorunun büyük bölümünü çözdük. Su sıkıntısı yaşanan 272 mahallemizde bu rakam şuan 60’a kadar düştü. OSKİ ekiplerimiz gece-gündüz bu rakamı sıfırlamak için yoğun gayret içerisinde çalışmalar yürütüyor” ifadelerine yer verdi.

“ÜNYE LİMANI ORDU İÇİN ÖNEMLİ”

Ünye Limanı’nda sürdürülen çalışmalara da değinen Başkan Hilmi Güler, “Ordu’nun göç vermemesi lazım. Her alanda gelişen bir şehir olan Ordu’da çalışacak iş gücüne ihtiyaç var. Bakın ilk defa Ünye limanından konteyner yüklemesi oldu. Bu şehrimiz için çok önemli bir gelişmedir. Bölgemizde üretilen ya da diğer bölgelerde üretilen ürünler Ünye Limanı vasıtasıyla Rusya’ya gidiyor. Bu ilimiz için çok önemli bir gelişmedir. Bunun faydalarını ve ilimize olan katkılarını zamanla göreceğiz. Tarımda, hayvancılıkta her alanda bunların faydasını göreceğiz” diye konuştu.

“DEPREM BÖLGESİNDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Adıyaman ili başta olmak üzere diğer deprem bölgelerinde çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Başkan Güler, “Büyükşehir Belediyesi olarak deprem bölgelerinde çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda Adıyaman ilinde ekiplerimiz ramazan dolayısıyla sahur ve iftar hazırlıkları yaparak oradaki vatandaşlarımıza destek veriyor. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi tiyatro ve basın ekibi de orada çalışma yaparak depremzede çocuklarımıza yaşadıkları bu korkuyu üzerlerinde atmaya çalışıyorlar. Tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyorum” dedi.

OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Toplantıda ayrıca Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı çalışmalarını içeren Faaliyet Raporu da görüşüldü. 2022 yılı Faaliyet Raporu’nun görüşüldüğü sırada Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, yerini Meclis 1. Başkan Vekili Celal Tezcan’a devrederek, meclis sıralarına oturdu. Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından siyasi partilerin grup sözcüleri partileri adına Faaliyet Raporu ile ilgili görüşlerini belirtti. Yapılan değerlendirmenin ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi 2022 yılı Faaliyet Raporu oy birliğiyle kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.