"Ordu Belediye'si borçta rekor kırdı"

"Ordu Belediye'si borçta rekor kırdı"

AKP Ordu belediyesi meclis üyesi Fuat Türkmen “Ordu’nun en büyük sorunu olan ve başı çeken Çöp sorununda da hala bir arpa boyu yol alınamadığını iddia eden Meclis Üyesi Türkmen ...

AKP Ordu belediyesi meclis üyesi Fuat Türkmen “Ordu"nun en büyük sorunu olan ve başı çeken Çöp sorununda da hala bir arpa boyu yol alınamadığını iddia eden Meclis Üyesi Türkmen açıklamasına şu şekilde devam etti: “Ben yine iddialı olarak konuşuyorum Çöp sorunu çözülemeyecek bir sorun değildir” dedi.

Türkmen Belediye başkanı Seyit Torun'un yapmışolduğu icraatları değerlendirirken Ordu Belediyesinin Mayıs ayı içerisinde ki son olağan üstü toplantısında alınan Teleferik yapılması kararına evet dedikleri ancak bir takım tedirginlik ve endişeler ve duyduğu kaygıları şöyle dile getirdi.

“Ordu Belediyesinin 4 yıllık çalışma dönemi süresi içerisinde Ordu için bir çivi dahi çakılsa biz hep destek olmuşuzdur. Ve Ordu için yapılan bütün olumlu yani halkın menfaatlerinin ön planda tutulduğu bütün işlerde hep destek vermişizdir” dedi.

   "Seyit Torun Melet'te ki çöpün denizle kucaklaştığını               görmüyor mu ?"
Ordu denizi ile barışıyor diye gövde gösterilerinde bulunan Sayın Torun, acaba Melet Irmağı kenarında denizle sahil kesimi arasındaki çöp alanının nasıl denizle kucaklaştığını görmüyor mu?

Yoksa görüyor da işine mi gelmiyor. Bu nasıl denizle barışmak keza Akyazı ve Durugöl"de ki deniz kenarlarında toplanan çöp atıklarını görmezlikten gelmek mümkün değildir. Seyit Torun bu iki öncelikte de her zaman olduğu gibi güven sağlayamamıştır. Çöpü halledemeyen Torun, Teleferiği nasıl halledecek. Ve başarılı olacağına da inanmıyorum.”


Ancak bugün baktığımız noktada Ordu Belediyesi Başkanı Seyit Torun hep yanlış stratejiler sonucu Ordu"nun ve Ordu"luların öncelikli sorunlarını yerine getiremedi diyen Türkmen; Bugüne kadar yap işlet devret modeli ile iş yapmaya kalkarak bütün stratejilerini hep yarım bırakmış ve sürekli başarısızlığa gitmiştir şeklinde konuştu.

  Öncelik teleferik değildir
Fuat Türkmen daha sonra şunları söyledi: “Oysa Sayın Torun İller Bankasından 6 milyon YTL kredi talebinde bulunarak teleferik yapılması kararını aldı. Biz teleferiğe karşı değiliz. Ancak önceliğimiz olan çöp ve otopark sorunu aşılmadan Ordu"da görsel kirlilik ortadan kaldırılmadan bu kadar borç yüküne girip, turizm yatırımı diye teleferik kurulmasına bir anlam vermiş değilim.”


Ordu"da korkunç bir otopark sorunu var diyen Türkmen konuyla ilgili şunları kaydetti: “Ben iddia ediyorum bu sorun kısa sürede çözülebilinir. Nasıl mı şehrin beş ana noktasına 750 araç kapasiteli oto parklar pekâlâ kurulabilinir, şu anda Ordu"da park halinde bulunan araç sayısı günlük 3000 civarlarında ve beş otopark ile bu sorun ucuz maliyetle Belediye"nin tasarrufa gidilerek yapma imkânı söz konusu iken dört yıldır gereksiz harcamalarla lüzumsuz işler yapılma hevesine kapılmışlardır.

       " Ordu Belediyesi en yüksek borca ulaşarak rekor kırdı "
Şu anda Ordu Belediyesi tarihinin en yüksek borç miktarına ulaşıp rekor kırmıştır. 80 trilyonluk bir borca sahip olan Belediye"de halen tasarrufa gidilmemesi de dikkat çeken başka bir konudur. Bahsettiğim gibi bu beş otoparkı kesin iddia ederek söylüyorum yaklaşık 100.000 ila 125.000 YTL arası bir maliyetle çözüleceğine inanıyoruz.”


Avrupa da şehrin merkezlerinde katı atık depolama yerleri var. Bu tesislerin çevreye ve insanlara en ufak bir zararı yoktur.
Böyle bir tesisin çalışma koşullarının bir tanıtım cd ni Belediye Başkanı Seyit Torun Ordu"da yerel televizyonlar aracılığı ile belli bir süre izletip, vatandaşlara bu hizmet sektöründe ki uygulamaları ve çalışma şekillerini iyi anlatabilseydi ne Gürgentepe ayaklanırdı, ne Ulubey ne de Gülyalı feryat ederdi.

  " Teleferik seçim yatırımıdır, vatandaşın gözünü boyamaktır"
Alınması düşünülen kredinin Ordu"nun öncelikli sorunlarında kullanılmasını isteyen Türkmen sözlerini şu şekilde noktaladı: “Bana göre çözülmesi mümkün ama çözülmek istenmeyen bu iki ana sorunumuz var iken, Seyit Torun yıllık % 9 faizli 6 Milyon YTL"lik bu teleferik yatırımını tamamen seçim yatırımı olarak kullanıp, vatandaşın gözünü boyamaya çalışmadan öte bir şey değildir.


Ben iddia ediyorum bu sorun kısa sürede çözülebilinir. Oysa borçlanılan bu 6 milyon YTL bana göre önce Ordu ve Ordu"luların önceliğinde kullanılmasında yarar görmekteyim.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.