Ordu Acil Servisi günde 50 vakaya ulaşıyor

Ordu Acil Servisi günde 50 vakaya ulaşıyor

Ordu Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Aynur Baş, şehir merkezinde günde ortalama 50 vakaya ulaştıklarını açıkladı.

Ordu Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Aynur Baş, şehir merkezinde günde ortalama 50 vakaya ulaştıklarını açıkladı.

112 acil servis hizmetlerinin vatandaşlara verilen en önemli sağlık hizmeti olduğunu belirten Aynur Baş, vatandaşların 112 Acil Servisi kullanmalarının travmalı, yaralamalı bu tür kazalarda sakat kalma oranlarını en aza indirdiğine dikkat çekti. Kazalar sonrası sakatlanmalar ve ölümle sonuçlanabilecek vakalarda yaptıkları ilk müdahalelerle büyük bir görev üstlendiklerini belirten Baş, "Ambulanslar, bir anlamda ayağa kadar gelen hastanedir.

İlk müdahalenin doğru yapılması hastanın sağlığı açısından son derece önemlidir. O yüzden 112 Acil Servis'in çağrılmasında vatandaşlarımızın tereddüt göstermemeleri gerekir" dedi.

2 BİN TELEFONUN BİN 500'Ü 'BOŞ'

Ordu'da il genelinde 22, merkezde ise 3 istasyonla hizmet verdiklerini belirten Aynur Baş, 112 Acil Servis ambulanslarının her gün ortalama 50 vakaya müdahale ettiğini kaydetti. 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görevlendirilen 'paramedik' adı verilen sağlık personelinin eğitimlerinin de aralıksız sürdüğünü kaydeden Baş, "Merkezimize her gün ortalama 2 bin çağrı geliyor.

 Bunlardan yaklaşık bin 500'ü boş dediğimiz türden, anlamsız telefonlar. Günde 50 vakaya 112 acil servis ambulanslarıyla müdahale ediyoruz. Ordu'da toplumun her kesimi 112 Acil Servis hizmetlerini biliyor ve kullanmaya çalışıyor.

Herhangi bir kazada, yaralanma olayında vatandaşlarımızın merkezimize başvurmaları son derece önemli. Çünkü vatandaşlarımızın kendi araçlarıyla hastayı sağlık kurumlarına yetiştirmeye çalışmaları ya da bilinçsizce müdahalede bulunmaları hastaya zarar verebiliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.