ORÇEV, “OBB Mahkeme kararına uymamaya devam ediyor.”

ORÇEV, “OBB Mahkeme kararına uymamaya devam ediyor.”

Yargı kararına rağmen çalışmalara devam ettirilmesinin yargı kararlarını tanımama anlamına geldiği iddia edilen açıklama, “Bir değil, iki değil. Ordu Çevre Derneği olarak uygunsuz projelere ve ÇED’lere açtığımız tüm davaları kazandık. Ancak OBB ve diğer

ORÇEV, “OBB Mahkeme kararına uymamaya devam ediyor.”

Ordu Çevre Derneği, Ordu İdare Mahkemesi kararıyla durdurulan Melet Balıkçı Barınağı’nda elektrik altyapı çalışmalarının yapıldığını tespit ederek şikayette bulundu.

Ordu Çevre Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, Ordu İdare Mahkemesi’nin 2022/ 563 E. 2023/560 K. Sayılı kararı ile Ordu Melet Balıkçı Barınağı yapımı iptal edildiği vurgulanarak, “Ordu İdare Mahkemesine, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Melet Balıkçı Barınağı projesinin ÇED’inin iptali davamız sonuçlanarak ÇED iptal edildi. Bu karardan sonra proje alanında bir çivi bile çakılamaz. Ordu Büyükşehir Belediyesi mahkeme kararına uymamış ve çalışmayı sürdürmüştü. Yaptığımız şikayetler sonucunda geç de olsa çalışmalar durdurulmuştu. Şimdi de barınak içinde elektrik altyapı çalışması var. Yani yargı kararlarına uymama devam ettiriliyor.” denildi.

Yargı da nedir ki, deniyor

Yargı kararına rağmen çalışmalara devam ettirilmesinin yargı kararlarını tanımama anlamına geldiği iddia edilen açıklama, “Bir değil, iki değil. Ordu Çevre Derneği olarak uygunsuz projelere ve ÇED’lere açtığımız tüm davaları kazandık. Ancak OBB ve diğer kurumlar mahkeme kararına uymama konusunda ısrar ediyorlar. İdareciler de yasalara, yargı kararlarına uymak zorundadır. Uymazlarsa Anayasal suç işlemiş olurlar.. Yöneticiler de yargı kararına uymak zorundadır. Sanki yargı da nedir ki, deniyor. Şimdi de kimler emir verdiyse elektrik kuruluşu barınak içinde elektrik altyapı çalışması yapıyor. Yerinde yaptığımız incele sonucu, fotoğraflarla belgeledik ve Altınordu Kaymakamlığına, Ordu Büyükşehir Belediyesine, Samsun Yeşilırmak Elektrik AŞ. Müdürlüğüne ve Ordu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne şikayet yazılarımızı teslim ettik. Sorumlular hakkında hukuksal haklarımızı kullanacağız. Kimse keyfi davranış içinde olmaz. Herkes yetkilerini aşamaz. Sürecin takipçisi olacağız.” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.