OLAĞAN ŞÜPHELİ

OLAĞAN ŞÜPHELİ

Bilindik Ferrero ve Türkiye'deki çetesi. Türk sanayicisi ve tüccarı bankalardan kredi bulamazken, bu dolar zengini yabancı firma ile Türkiye'deki işbirlikçileri piyasa ile istedikleri gibi oynuyor. Erdoğan da bu olan biteni seyrediyor. Sezon başında düşü

OLAĞAN ŞÜPHELİ

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel yaptığı açıklamada: Bu yıl fındık fiyatını düşürmek için ellerinden geleni yaptılar. Önce yüksek rekolte açıkladılar, 800 bin ton. Hâlbuki gerçekte 600.000 ton bile yoktu. Daha sonra fındık maliyetinin altında bir taban fiyat açıkladılar. 82,5 TL. Her şeye rağmen piyasa bunu aştı, düşük rekolteyi fark etti ve fındık fiyatı bugünlerde 100 TL'nin üzerine yani hak ettiği seviyelere çıktı.

Ancak birileri yeniden düğmeye bastı ve dün itibariyle fiyatı yeniden 95 TL'ye düşürdüler. Peki bu işi yapan kimler?

Bilindik Ferrero ve Türkiye'deki çetesi. Türk sanayicisi ve tüccarı bankalardan kredi bulamazken, bu dolar zengini yabancı firma ile Türkiye'deki işbirlikçileri piyasa ile istedikleri gibi oynuyor. Erdoğan da bu olan biteni seyrediyor. Sezon başında düşük fiyat açıklayarak üreticinin canına okuyan Erdoğan şimdi de bu yabancı kartelin Türkiye ile adeta alay etmesine ses çıkarmıyor.

Rekabet Kurulu geçtiğimiz Kasım ayında Ferrero'nun Türkiye'de piyasa bozucu hareketleri ve tekel oluşturduğu ile ilgili yeterli kanıt olduğu için bir soruşturma başlatmadı mı?

Peki Ferrero bu soruşturmaya rağmen nasıl fındık alıp satmaya devam edebiliyor? Mesela bir devlet memuru hakkında soruşturma başlatıldığı zaman nasıl ki devlet görevinden el çektirilir, nasıl ki bir şirket hakkında soruşturma varken borsada ve piyasada işlem yapamaz, işte Ferrero’nun da Türkiye'de fındık alıp satamaması gerekirdi. Buna kim izin veriyorsa piyasanın bu hale gelmesinden de o sorumludur.

Bu nedenlerle diyorum ki tüm bu olanların Erdoğan'ın bilgisi dâhilinde olmaması mümkün değildir. Bu nedenle hep şu sözü kullandım;

Erdoğan Ferrero'nun Türkiye komiseridir.

Türkiye bu şekilde büyük zarara uğratılmaktadır. Çiftçinin canına okunmaktadır. Ancak Cumhurbaşkanlığı makamında oturan kişi çiftçinin hakkını değil bu yabancı kartelin ve çetesinin haklarını gözetmektedir. O yüzden vatandaş yumruğunu masaya vurmalı ve hakkını aramalıdır. Bu yabancı karteli Türkiye'den el çektirene kadar, onun koruyucusu kollayıcısı olan bu AKP zihniyeti ve Erdoğan'ı bu işin başından gönderene kadar mücadeleye devam etmelidir.

Geçmişten bu yana söylediklerimiz bir kez daha doğru çıkmıştır. Her şeye rağmen tüm üreticilere sesleniyorum; Yerli Türk sanayicisi ve tüccarına sesleniyorum; panik yapmayın fındık fiyatı tekrar 100 TL'nin üzerine çıkacak. Çünkü rekolte düşük ve ihtiyaçları var. Türk fındığının kalitesi ortada bu ataklarını boşa çıkartacağız, dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.